NELJUBAZNOST U BUDVI: ,,Pretpostavljam da su slabo plaćeni, ali zar treba ja da osjećam to u toliko velikoj mjeri?” - Volim Podgoricu

NELJUBAZNOST U BUDVI: ,,Pretpostavljam da su slabo plaćeni, ali zar treba ja da osjećam to u toliko velikoj mjeri?”

U Budvi je tokom sezone svim privrednicima, ugostiteljima, trgovcima i ostalim zaposlenima u turizmu, cilj da zarade što više novca, usput zaboravljajući na osnovno pravilo ugostiteljstva-ljubaznost.

Nemali broj građana i turista se ovih dana žali na sve veću neljubaznost zaposlenih u trgovinskim radnjama, restoranima i pekarama, navoti RTV Budva.

Turistikinja iz Beograda Jovana Tomić požalila se RTV Budva na neprofesionalnost radnika u restoranima.

“Već deset dana smo ovdje pa sam primijetila da ukoliko u restoranu želite da popijete samo piće, dugo ćete čekate na uslugu, a pritom će konobari biti neljubazni prema vama. Pretpostavljam da je to posljedica toga što ću potrošiti manje novca u restoranu, pa će samim tim i napojnica biti manja, što svakako ne bi smjelo da utiče na ljubaznost konobara”, kazala je Tomić.

Ovo nije jedini slučaj. Trgovinske radnje su još jedan primjer gdje su se građani susreli sa neljubaznim prodavcima.

“Sitaucija ništa bolja nije ni u pekarama”, kaže ta RTV Budva mještanin Dragan Andrić.

On ističe da se na uslugu mnogo čeka, a zaposleni su jako neljubazni i nervozni.

“Pretpostavljam da imaju mnogo posla, da nisu dovoljno plaćeni, ali zar treba ja da osjećam to u toliko velikoj mjeri?”, pitao je Andrić i dodao da mu je žao što će tu neprofesionalnost osjetiti i turisti kojima treba dati razlog da se vrate u taj grad, a ne da Budvane pamte po lošem.

Osim zaposlenih u ugostiteljstvu, neljubaznost se primjećuje i kod taksista. Pored velikoj broja onih koji ovaj posao obavljaju “na divlje”, sagovornici RTV Budva su primijetili da legalni taksisti baš i nijesu zainteresovani za bezbjednost putnika.

“Jednom priliom sam krenula da uđem u taksi, a taksista je pokrenuo vozilo i prije nego sam ušla, na šta sam mu i skrenula pažnju, a on mi je odgovorio da je komunalna policija iza njega, te da ne želi da plaća kazna, a ukoliko će meni slomiti nogu-to ga ne zanima”, kazala je Ljiljana Antić iz Splita.

RTV Budva

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com