PODGORICA: Bulevar kod Kliničkog otvaraju kad izgrade zgrade - Volim Podgoricu

PODGORICA: Bulevar kod Kliničkog otvaraju kad izgrade zgrade

Proširenje Ljubljanske ulice kasni, a iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice najavljuju da će ubrzo otvoriti samo jednu kolovoznu traku.

Sloj asfalta nanijet je na polovinu ulice, a prostora za dvije suprotne trake sa pješačkom stazom nema zbog izgradnje objekata.

„Budući da je isti investitor započeo izgradnju još dva stambeno-poslovna objekta na susjednim parcelama, dinamika izvođenja radova na samoj ulici morala je biti usklađena sa dinamikom izgradnje pomenutih objekata“, saopšteno je iz Agencije.

Iz Agencije pojašnjavaju da je odlučeno da se, kao privremeno rješenje, u saobraćaj pusti jedna kolovozna traka. Saobraćaj bi se odvijao u oba smjera, s tim što bi vozilima na raskrsnici Ljubljanske ulice i Cetinjskog puta bila dozvoljena samo desna skretanja.

Završetak rekonstrukcije, koji je trebalo da bude u julu, očekuju u oktobru.

„Imajući u vidu dinamiku izgradnje stambeno-poslovnih objekata, očekujemo da će se u oktobru završiti i preostali dio druge kolovozne trake, čime će bulevar biti kompletiran“, najavljuju iz Agencije.

Radovi na rekonstrukciji 330 metara Ljubljanske ulice, od Bulevara dr Ljubomira Rašovića do Cetinjskog puta, počeli su 19. oktobra prošle godine, a planirane su dvije kolovozne trake po 6,5 metara, razdjelno ostrvo širine četiri metra i pješačke staze širine po tri metra.

Iz Agencije navode da rekonstrukciju ulice, izvode po osnovu obaveza prema investitoru, sa kojim je zaključen ugovor o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Izvođač rekonstrukcije je kompanija „Cijevna Commerce“, koja na susjednoj parceli gradi objekte. Vrijednost ugovorenih radova oko 690.000 eura, saopšteno je ranije iz Agencije.

Vijesti

1 komentar

  1. Nevjerovatno ne da ne mogu bulevar od 330 m da zavrse za godinu dana.Sve uvezano,i Agencija koja vjerovatno uzme pare od investifora da zazmuri na njegov nerad. Bulevar je trebao biti zavrsen za 180 dana nije ni blizu kraja. Cijela dva mjeseca na objektu koji treba biti izgradjen nije bilo ni jednog radnika,a sad kao zbog tih radova kasne. Ruglo u poslovnom centru grada,a agencija i opstinske sluzbe ne reaguju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com