Što je trebalo? Da ga ja prebijem, da pucam u njega? - Volim Podgoricu

Što je trebalo? Da ga ja prebijem, da pucam u njega?

Kotorsko tužilaštvo oslobodilo je krivične odgovornosti Denisa Grujičića (20) iz Tuzle koji je u noći između 4. i 5. avgusta provalio u stan tivatske porodice Kilibarda, ispreturao ga i ukrao koliko je našao novca – 40 eura.

On sada slobodno šeta, kaznio ga je samo inspektor za strance sa 60 eura jer nije imao prijavu boravka u Crnoj Gori.

Provalnik je oko dva časa ujutro, najvjerovatnije kroz prozor kupatila, ušao u stan Vladimira Kilibarde, izvršio premetačinu dok je petočlana porodica spavala i pobjegao istim putem kojim je ušao u ternutku kada se Kilibardina supruga probudila i vidjela provalnika u sobi.

Ona i djeca su, kako priča za “Vijesti” Kilibarda, istraumirani zbog toga što se desilo:

„Djeca neće da spavaju, boje se. Supruga zaključava sve prozore i vrata i naručila je rešetke za prozor kroz koji je ušao provalnik. Ne osjeća se sigurnom i ne želi uveče da ode do prodavnice, niti da sa djecom izađe na terasu”, navodi sagovornik.

Kilibarda prenosi kako su mu policija i tužilac rekli da protiv Grujičića može podnijeti privatnu tužbu.

“Bespredmetno je da za stres tužim momka od 20-tak godina iz inostranstva, koji kod vulkanizera na crno pere auta. Očekivali smo da policija i Tužilaštvo urade što je do njih, zatvore ga ili ga makar protjeraju iz Crne Gore, ali oni ni to nisu učinili. Što je trebalo? Da ga ja prebijem, da pucam u njega? Da on nastrada, a ja da zaglavim u zatvoru. Zaštita privatne svojine se kod nas ne poštuje“, ogorčen je Kilibarda.

Zbog karakterističnog hoda, frizure i drugih detalja, policija je dan nakon provale privela Grujičića koji je inspektorima priznao da je počinio krivično djelo. Ipak, oni su ka pustili, a on se iz Tivta preselio u Budvu.

“Nema elemenata djela koje se goni po službenoj dužnosti”

Iz kotorskog tužilaštva juče su rekli da su okolnosti spornog slučaja onakve kakve je medijima predstavio Kilibarda, „drugačije od prezentovanih državnom tužiocu.“

„Na osnovu podataka koje je dobio od OPS Tivat nakon događaja, tužilac je ocijenio da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, kazala je portparolka Tijana Čelanović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com