Dačić: Deset godina se zalažem za razgraničenje Kosova - Volim Podgoricu

Dačić: Deset godina se zalažem za razgraničenje Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da podržava zalaganje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za razgraničenje Kosova i da smatra da je to jedino moguće rješenje.

“Ja se za to zalažem već desetak godina i mislim da je to jedino moguće i brzo rješenje koje u ovom trenutku otkanja akutni problem”, rekao je Dačić.

Kako je rekao, još je rano govoriti da li će do tog rješenja doći ili ne.

Komentarišući stav SAD, Dačić je rekao da se promijenila se pozicija Amerike, jer su oni ranije smatrali da je pitanje Kosova riješeno i da ne može više ni da se otvara ta tema.

“Sa dolaskom nove administracije, promijenila se pozicija u smislu da su otvoreni da sagledaju sve predloge za kreativna i fleskibilna rješenja. To je ono što smo mi tražili”, rekao je on.

On je rekao da su “SAD, Rusija, Francuska veoma raspoložene da se dodje do kompromisnog rješenja”.

BETA

2 komentara

  1. Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish only about gossips and internet and this is actually irritating. A good web site with interesting content, that’s what I need. Thanks for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com