DPS: U Ulcinju 8% turista više nego lani - Volim Podgoricu

DPS: U Ulcinju 8% turista više nego lani

Iz ulcinjskog odbora Građanskog pokreta URA ranije danas su kazali da su “DPS i njeni sateliti trideset godina sistemski rade na devastaciji turističke ponude i skraćenju sezone, tako da su ulcinjski turizam sveli na život na aprate i doveli do toga da špic sezone traje 20 dana”.

Ulcinj ima fantastične sezone, prepune gostiju. Postajemo destinacija za primjer kojoj se vraćaju stari gosti, a dolaze i novi iz Zapadne i Istočne Evrope. Svaka sezona je sve bolja i bolja, navodi se u reagovanju ulcinjskog DPS-a.

U odgovoru na te navode iz OO DPS-a Ulcinj navode da pokazatelji potvrđuju da na dan 10.08.2018. godine u Ulcinju boravi 8% više u odnosu na prošlu godinu.

“Od tog broja, u hotelima boravi 29% više u odnosu na 2017. Ovo je rezultat unaprijeđenja ponude u hotelskom smještaju. Rast broja evidentiranih gostiju je i u kampovima za 25% kao i u privatnom smještaju za 5%”, navodi se u saopštenju.

Taj ambijent, kako su kazali, stvoren je zahvaljujući pametnoj i mudroj politici koju vodi DPS sa svojim koalicionim partnerima. To su, dodaju, Ulcinjani prepoznali i prepoznaju, i zato, kako su kazali, toj politici iz Ulcinja uvjek stiže snažna podrška.

“Želimo Vas uputiti da se Vlada Crne Gore okrenula prema Ulcinju, kao nikad do sad. Zar ne vidite investicije u turizam (brend Karisma i veliki broj privatnih hotela), investicija u energetiku (vjetroelektrane Mozura, interesovanje za solarne panele), putna infrastruktura, itd. Kada je u pitanju Vaša politika, znaju dobro građani Ulcinja kuda ona vodi, udružena sa najekstremnijim elementima nazadne ideologije, suprotno od onoga što je interes Ulcinja i njegovih građana. Kao što je i vaša politika i vizija razvoja turizma dobila potvrdu na zadnjim izborima, kad su Vam građani dali, nikad manju podršku”, kazali su iz DPS-a.

Kad je u pitanju Opština, priznaju, postoje problemi, ali to su, kako navode, problemi koje je DPS naslijedio preuzevši odgovornost za vođenje grada.

“Vrlo dobro znate da predsjednik vaše Opštinske organizacije (URA) prima platu iz ove Opštine kao komunalni inspektor, a nema niti jedan zapisnik o izvršenoj kontroli. Čak građani ne znaju da je On uopšte komunalni inspektor. A najveći nerad u Opštini je bio tačno u godinama kad je URA bila dio vlasti. U to vrijeme nijesu isplaćivane plate radnicima, niti obaveze koje ste stvorili. DPS je dolaskom na vlast, za tek 2 mjeseca, izmirio 7 ličnih dohodata, i Opština po prvi put, posle duže vremena ne duguje nijednu platu zaposlenima u Opštini. Ubrzo ćemo pokrenuti proceduru restrukturiranja javnog sektora”, navodi se u saopštenju.

U toj pšartiji se kako su kazali bore da za veoma kratko vrijeme izmire dugove koje su zatekli.

“U kratkom vremenu smo isplatili oko 1,5 miliona starih dugovanja. Prihodi se konstantno uvećavaju, a za 50% su veći od vremena kad je URA bila dio vlasti. Treba napomenuti takođe da aktivni predmeti koji mogu imati negativne posljedice na Budžet Opštine Ulcinj iznose više od 13 miliona €”, zaključuje se u reagovanju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com