EPCG za sponzorstva podijelila 386 hiljada eura, za manjinski akcionare to je ZLOUPOTREBA - Volim Podgoricu

EPCG za sponzorstva podijelila 386 hiljada eura, za manjinski akcionare to je ZLOUPOTREBA

Elektroprivreda Crne Gore ne žali novac za različita sponzorstva, a Odbor direktora kojim predsjedava Đoko Krivokapić je na sjednici održanoj krajem aprila, u koju su “Vijesti” imale uvid, odobrio da se za sponzorstva isplati ukupno 386 hiljada eura.

Zbog toga negoduju manjinski akcionari EPCG, koje predvodi Vasilije Miličković i ističu “da se radi o zloupotrebi državnih resursa u privatnesvrhe i DPS političke svrhe”.

Na listi sponzorisanih organizacija za ovu godinu je i Fudbalski klub “Sutjeska”, u kojem je potpredsjednik Upravnog odbora Đoko Krivokapić iz EPCG.

Bord EPCG je na sjednici održanoj 27. aprila ove godine ovlastio izvršnog direktora Igora Noveljića da zaključi pojedinačne ugovore kojima će biti utvrđena međusobna prava i obaveze po osnovu dodijeljenih sponzorstava.

Najviše je dodijeljeno Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore 155 hiljada eura i Košarkaškom savezu Crne Gore 100 hiljada eura.

Košarkaški klub “Sutjeska” dobio je 50 hiljada, a Fudbalski klub “Sutjeska” 30 hiljada eura. Studentski sportski savez CG dobio je pet hiljada eura, koliko i Šahovski klub EPCG.

Za manifestacije nikšićki Lake fest izdvojeno je 20 hiljada eura, Festival City Grove — Dan nezavisnosti deset hiljada, CIGRE pet hiljada, Bedem fest — Nikšić tri hiljade i Soutern Soul Fest — Ulcinj tri hiljade eura.

“Navedena sponzorstva su po definiciji zloupotreba državnih resursa u privatne i DPS političke svrhe. Ovakvo ponašanje rukovodstva EPCG je, na žalost, standard DPS-ovog ponašanja godinama unazad. Da Crna Gora ima nezavisne institucije nikome ne bi padalo na pamet da ovako neodgovorno arči državnu imovinu”, ocijenio je za “Vijesti” Miličković.

On je dodao da “partijsko tužilastvo na čelu sa Stankovićem i Katnićem sa simpatijama svakodnevno gleda i čita sa dnevnih naslovnica kako pojedinci i grupe nezakonito troše novac akcionara i države i kako brutalno pljačkaju državnu imovinu”.

“Još je u sjećanju i nedavna pljačka EPCG u organizaciji istih aktera prilikom nasilne kupovine imovine Rudnika uglja od strane istih aktera, za cca 80 miliona eura pred kojima je i sudstvo pokleklo, zbog čega je meni i život bio ugrožen, zbog monstruoznog scenarija zapaljenja moga vozila u pokretu tokom predsjedničke kampanje, jer sam dva dana ranije zaveo tužbu i i zabranu prodaje akcija Rudnika do pravosnažne presude”, zaključio je Miličković.

Neće se više obraćati “DPS tužilaštvu”

“Kako sam poodavno shvatio da je pisanje krivičnih prijava protiv pojedinaca i grupa iz DPS vlasti čisto gubljenje vremena i energije odustajem od obraćanja Đukanovićevim DPS institucijama, pa ću ubuduće samo preko medija upoznavati javnost sa devijantnim i kriminogenim aktivnostima DPS oligarha”, istakao je Miličković.

Vijesti

1 komentar

  1. After study many of the blogs on the internet site now, i really appreciate your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark internet site list and will be checking back soon. Pls look at my internet site also and make me aware what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com