Ova CG kompanija je isplatila 260 radnika sa preko milion eura - Volim Podgoricu

Ova CG kompanija je isplatila 260 radnika sa preko milion eura

Preduzeće “Luka Bar” je do današnjeg dana, za period 2009-2016.godine, isplatilo 260 radnika, što je u neto iznosu 1,177,600 eura.

“Sa uplatom sredstava planiranom za ponedeljak, 13.avgusta, u iznosu od 154.852 eura, biće ukupno isplaćeno radnicima 2.020.541 eura (ili 54,21 odsto ukupnih obaveza)u bruto iznosu od predviđenih 3.726.794 eura”, saopšteno je iz Luke Bar.

Navedena sredstva u iznosu od 2.020.541 eura su isplaćena u ovoj godini iz tekuće likvidnosti, odnosno sopstvenih sredstava bez prethodnog zaduženja, uz redovno izmirenje svih obaveza prema zapošljenima, dobavljačima i državi.

“Izričiti je stav izvršnog direktora da mora biti isplaćen svaki radnik, a da se likvidnost i stabilnost kompanije nijednog trenutka ne smije dovesti u pitanje”, navode.

Odbor direktora je danas donio odluku o kreditnom zaduženju, kako bi se nastavilo sa isplatama radnicima po pomenutom osnovu.

“Informacije radi, izvršni direktor i izvršni menadžment su ovu inicijativu uputili Odboru još 7.jula 2018.godine. Takođe, izvršni menadžment, s obzirom na suprostavljena mišljenja u samom Revizorskom odboru “Luka Bar“AD, apsolutno podržava stav da se angažuje eksterna revizija za Izvještaj o poslovanju “Luka Bar” AD za prvih šest mjeseci 2018.godine. To je i bila naša inicijativa već duži period, jer čvrsto i profesionalno odgovorno svi članovi izvršnog menadžmenta stoje iza dokumenata koje su potpisali”, kazali su u Luci Bar.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com