Home / NOVOSTI / Društvo / Samardžić Popović: Neshvatljivo zašto se Pavićević suprotstavlja stavu većine kolega

Samardžić Popović: Neshvatljivo zašto se Pavićević suprotstavlja stavu većine kolega

Sindikalnoj organizaciji Kliničkog centra juče je stigla podrška Sindikata doktora medicine jer, kako je za Pobjedu kazala čelnica ovog sindikata Milena Popović Samardžić, smatraju da se “kolege bore principijelno i za pravu stvar”.

Većina delegata skupštine Sindikalne organizacije Kliničkog centra, na čijem je čelu doktor Vladimir Pavićević, traži njegovu smjenu, ali i ostatka rukovodstva jer nijesu zadovoljni njihovim radom.

Kako je Pobjeda juče objavila, Pavićević duže vrijeme odbija da zakaže vanrednu sjednicu skupštine na zahtjev 33 delegata koji traže njegovo razrješenje. Osim toga, krive ga za loše rukovođenje ovom radničkom asocijacijom, ali i za moguće zloupotrebe funkcije na kojoj je od 2006. godine.

“Većina u Sindikalnoj organizaciji Kliničkog centra čini srednji medicinski kadar pa je razumljivo zašto baš ta većina traži svog predstavnika na čelu. Kolege već duže vrijeme iskazuju nezadovoljstvo dosadašnjim rukovođenjem ovom sindikalnom organizacijom i nama je sa tog aspekta neshvatljivo kako se dr Pavićević suprotstavlja volji većine. Ipak je na čelu te organizacije 12 godina i funkcija predsjednika sindikata nikako ne bi trebalo da traje toliko dugo”, kategorična je Popović Samardžić.

Ističe da bi ona, kada bi u Sindikatu doktora medicine većina iskazala nezadovoljstvo radom rukovodstva, bila prva koja bi dala ostavku.

“To ne bi niko trebalo da traži od mene i da se poziva na to”, kazala je ona.

Na vanrednoj sjednici skupštine sindikalne organizacije Kliničkog centra u maju, kada je trebalo da se raspravlja o Pavićevićevoj smjeni, on se otvoreno sukobio sa delegatima nezadovoljnim njegovim radom nakon što nije dozvolio predstavnici neonatologije Mileni Velimirović da glasa. Sindikalci su kategorični da je to učinio jer je znao da nema njenu podršku.

Velimirović je juče Pobjedi kazala da je ona u redovnoj proceduri imenovana za predstavnicu Odjeljenja neonatolgije, nakon što je koleginica na sastanku odjeljenja saopštila da se povlači. Naglašava da je odjeljenje koje predstavlja sve administrativne procedure vezane za imenovanje novog člana, odnosno zamjenu onog čija funkcija prestane, sprovelo pravovremeno.

“Čudno je i tad bilo što je administracija Sindikalne organizacije Kliničkog centra nekoliko puta zahtijevala dodatna akta o mom imenovanju i što treba i ne treba, odnosno i po pravilniku i mimo pravilnika, ali smo dostavili sve što je tražen”,o kazala je Velimirović.

Podsjeća da joj je Pavićević omogućio da glasa na redovnoj sjednici na kojoj je njenim glasom usvojen finansijski izvještaj kao jedan od najznačajnijh dokumenata rada ove radničke asocijacije.

Jedini cilj njenog angažmana u sindkatu je, kako kaže, kao i većini kolega da ta radnička asocijacija što bolje funkcioniše i da radi u korist članstva.

Iz Sindikalne organizacije KCCG juče su saopštili da je kancelarija predsjednika Vladimira Pavićevića zatvorena. Na vratima je, kažu, obavještenje da su na odmoru do 27. avgusta i da za sve informacije zovu potpredsjednika Gradimira Rajković.

Pobjeda

Check Also

ŠABAN ĆE BITI SAHRANJEN U KOVČEGU SA OVE 3 STVARI: Pored kačketa i para, stigao pjevačev OMILJENI PREDMET

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *