Dnevno kroz Sozinu prođe 14,5 hiljada vozila - Volim Podgoricu

Dnevno kroz Sozinu prođe 14,5 hiljada vozila   

Kompanija Monteput, koja gazduje tunelom Sozina, je za 13 godina poslovanja od naplate putarine i zakupnine za izdavanje bilborda pored prilaznih saobraćajnica tunelima Sozina i Raš prihodovala 91,25 miliona eura, saopštio je izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević.

Kroz Sozinu ovih dana prosječno prolazi 14.458 vozila dnevno, a u julu i avgustu evidentanje rast saobraćaja, što će kako je najavio, rezultirati dobrim finansijskim rezultatom kompanije.

“Ukupan prihod Monteputa za prvih sedam mjeseci ove godine iznosi 5,53 miliona eura i manji je za dva odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period”, kazao je Mujević Pobjedi.

On je naveo da je kroz Sozinu od jula 2005. godine i puštanja u upotrebu tunela prošlo ukupno 29,56 miliona vozila.

“Od početka godine do 8. avgusta kroz Sozinu je prošlo 1,71 milion vozila, što je 4,13 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu”, rekao je Mujević i naglasio da ove godine imaju 16,28 odsto više šlepera, što u krajnjem dovodi do približnog finansijskog prihoda kao lani.

“U avgustu ove godine imamo 6,68 odsto više vozila nego lani”, naglasio je Mujević i istakao da imaju znatno veći broj korisnika automatske naplate putarine kroz elektronske kartice i TAG uređaje.

“Radi se o korisnicima koji koriste povoljnosti petplate, što u krajnjem doprinosi manjem zadržavanju vozila kod same naplate”, rekao je Mujević, objašnjavajući da se gužve u blizini Sozine dešavaju zbog zagušenja na magistrali kroz Sutomore, gdese stvaraju ogromni  saobraćajni čepovi, kada se formiraju kolone i sa sjeverne i južne strane tunela.

U skladu sa propisima bezbjednosti u tunelu ne smije biti zaustavljanja vozila, pa se tunel zatvara za prolaz sve do stvaranja uslova nesmetanog odvijanja saobraćaja.

“Ovakva zatvaranja nijesu česta i traju vrlo kratko”, izjavio je Mujević.

Pobjeda

1 komentar

  1. E da ima naroda odje ka sto nema, da se izborimo za PG i BR tablice da prolaz bude jedan evro. Ada neka naplacuju strancima skuplje, a i do sad su dosta i predosta zaradili! No mi smo brav od naroda izgleda koji se ne umije nizasto izborit!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com