HAOS NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Vjetar PROTUTNJAO obalom, INTERVENISALI spasilački timovi! - Volim Podgoricu

HAOS NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Vjetar PROTUTNJAO obalom, INTERVENISALI spasilački timovi!

Dvadesetomunutni neverin koji je “udario” po barskoj obali i zahvatio područje od rta Ratac do Volujice, napravio je pravi dar-mar na plažama i u priobalju.

Zahvaljući brzoj reakciji spasilačkih timova Uprave pomorske sigurnosti, nije bilo posljedica po ljude i plovila.

Od 16.25 do 17.20 brodovi UPS, SAR 1 i SAR 3 su dali asistenciju za dvije jedrilice, jedan gliser, jedan ribarski čamac, dva “gumenjaka” i jednu “pasaru”.

Direktor USP Safet Kočan pohalio je načelnika resornog odjeljenja Uprave Žarka Lukšića koji je na  osnovu meteo biltena predvidio razvoj situacije i pripremio spasilačke timove za brzu akciju.

Foto: UPS CG

Odmah na ulazu u barsku marinu SAR 1 je prihvatio ribarski čamac, a potom u tegalj i jedrilicu koja je ostala bez pogona u visini Šušanja.

Za to vrijeme, brod SAR 3 je od Ulcinja prema Baru kod Bigovice prihvatio jedan gumenjak, a u visini lukobrana još jedan gumenjak i gliser, gdje mu je u teglju u pomoć priskočio i brod Lučke kapetanije Bar.

Foto: UPS CG

Najduže je trajala potraga za “pasarom” sa dvoje osobe koju je vjetar koji je dostizao 40 čvorova, odbacio daleko od obale. No, za nepunih 20 minuta i ta je potraga uspješno okončana.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com