Incident na beogradskom nebu, učestvovao avion MA - Volim Podgoricu

Incident na beogradskom nebu, učestvovao avion MA

Direktor sektora za pružanje vazduhoplovnih usluga u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore Zoran Đuranović za  Antenu M potvrdio je da se sredinom jula dogodio incident,  na nebu iznad Novog Beograda, u kojem je učestvovao i avion “Montenegro erlajnza”.

Mediji su prenijeli da je tada umalo došlo do sudara aviona “Montenegro erlajnza” i “cesne” iznad Novog Beograda. Đuranović je međutim saopštio da do tragedije nije moglo doći.

“Bilo je incidenta. To nije ništa neuobičajeno, daleko je od toga da je moglo doći do sudara. Povrijeđene su norme razdvanjanja, to je činjenica. Slučaj je pokrenut i mi smo znal,i nakon pola sata, da se to dogodilo. Preduzete su odgovarajuće mjere, suspendovan je kontrolor letjenja, smijenjen je i direktor SMATSE koji je rukovodio cijelom tom službom po vertikali,” saopštio je on.

Đuranović je istakao da postoje indicije da je greška bila do kontrolora.

“To su indicije, to su preventivne mjere. Istraga je u toku i ne možemo sa sigurnošću reći ko je kriv. To se dogodilo u Beogradu i slučaj istražuju srpske vazduhoplovne vlasti. Oni nas obavještavaju o svim detaljima tako da smo u toku sa istragom,” saopštio je Đuranović.

(Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com