Podgorica: Vandali demolirali toalete u školi - Volim Podgoricu

Podgorica: Vandali demolirali toalete u školi

Toaleti Područnog odjeljenja Osnovne škole “Oktoih” u Dajbabama demolirani su prije par dana.

Na vratima toaleta, koji se nalazi iza škole i nije vidljiv za prolaznike, nepoznati počinioci su polomili stakla, ušli u prostorija i u toaletima potpuno uništili sve sanitarije.

Doskorašnji direktor OŠ “Oktoih” Vukić Konjević “Vijestima” je kazao da je incident prijavljen policiji, kao i da je izvršen uviđaj. Procjenjuje se da je materijalna šteta koju su vandali počinili nekoliko stotina eura.

Ipak, ovim slučajem, kao i rekonstrukcijom prostorija će se baviti nova uprava škole, s obzirom da je Konjević penzionisan.

U područnoj jedinici OŠ “Oktoih” u Dajbabama organizuje se nastava za učenike do četvrtog razreda, a protekle školske godine nju je pohađalo tridesetak učenika u dva kombinovana odjeljenja.

Škola u Dajbabama je rekonstruisana 2010. godine, kada je u obnovu prostorija uloženo oko osam hiljada eura iz sredstava budžeta Ministarstva prosvjete i nauke, kredita Svjetske banke za primjenu mjera energetske efikasnosti i uz podršku donatora.

Područno odjeljenje u Dajbabama je do osnivanja OŠ “Oktoih” 1991. godine pripadalo OŠ “Vuk Karadžić”, koja se nalazi na Zabjelu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com