Vukićević: Posao za svakoga ko želi da radi - Volim Podgoricu

Vukićević: Posao za svakoga ko želi da radi

Rješavanje problema vodosnabdijevanja na Žabljaku, zadržavanje mladih kroz otvaranje novih radnih mjesta izgradnjom ili obnovom hotela, šta će ujedno poboljšati i turističku ponudu grada, prioritetna su pitanja kojima će se u novom mandatu baviti predsjednik te opštine Veselin Vukićević. Kako u intervjuu za Pink M kaže radovi na projektu dovođenja viška vode sa preliva Modrog jezera, vrijedni više od tri miliona eura su u toku, a Žabljak bi uskoro mogao dobiti i autobus na električni pogon za vožnju turista.

Bolji kvalitet života za sve građane u svakom kutku Žabljaka, cilj je kojim će se predsjednik te sjeverne opštine Veselin Vukićević voditi u novom mandatu, kao što je to, kako kaže, činio i u prethodnom. S tim u vezi posvetiće se rješavanju gorućeg problema, odnosno pitanju vodosnabdijevanja. Sa Vladom i slovenačkim Centrom za međunarodnu saradnju i razvoj već je, kaže Vukićević za Pink M, pokrenut je projekat dovođenja viška vode sa preliva Modrog jezera, vrijedan 3.200.000 eura.

“Ti radovi su počeli. već je iskopano nekih kilometar i po vodovoda, koji će biti dužine šest kilometara i na taj način ćemo obezbijediti dovoljne količine vode za stanovništvo poddurmitoskog kraja, vjerovatno višak vode će ići i u gradsku mrežu, a ujedno ćemo obezbijediti vodu za osvježavanje na skijalištu Savin Kuk. Sve šta radimo – radimo upravo da bismo ovdje napravili uspješan poslovni, socijalni i životni ambijent, da mladi obrazovani ljudi sa Žabljaka se vrate ovdje i ne samo to, već da dolaze iz svih krajeva Crne Gore i regiona”, kazao je Vukićević.

A najprije će ih, dodaje, privući što bolje mogućnosti za zaposlenje.

“Za tri do četiri godine ćemo imati hotele najviše kategorije. Već se gradi jedan veliki tržni centar, otvoren je restoran na Crnom jezeru, u toku je gradnja tri nova hotela, uskoro će poceti gradnja hotela Durmitor, na pragu smo rješenja i za rekonstrukciju hotela Jezera, kao i za Vojno odmaralište, hotel Planinka, a mogu da vam potvrdim da je zaista veliko interesovanje investitora da ulažu i ovdje i sve nam to daje za pravo da kažemo da će ovdje biti posla za svakoga ko želi da radi”, naveo je on.

Žabljak će, kaže Vukićević, najaksnije do sredine sljedeće godine biti u potpunosti pokriven kanalizacionom mrežom. Ljubitelji sporta dobili su novi stadion malih sportova i dvoranu, a zahvaljujući tim i brojnim drugim projektima stvoreni su preduslovi za ambijentalno uređenje grada i razvoj turizma.

“Da sve to dobije jednu pravu viziju, a otkriću da smo sad na pragu da dobijemo donaciju od NLB banke za autobus na električni pogon, koji će biti pilot projekat za turističku ponudu Žabljaka, da vozimo turiste do Crnog jezera, Savinog kuka. Ja sam bio na čelu koalicije koja je građanima ponudila predizborni program koji nije pravljen po principu spiska želja već na osnovu saznanja koja imamo i uvjeravanja od strane države šta možemo uraditi sa našim budžetom. Po tom principu je taj program napravljen i ima nekih gotovo 150 aktivnosti u narednom četvorogodištu. Sve šta smo govorili u proteklom periodu građani su bili svjedoci da to nisu bile prazne priče“, zaključio je on.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com