BOMBAŠKI NAPAD U BIJELOM POLJU: Saslušan Dejan Luković - Volim Podgoricu

BOMBAŠKI NAPAD U BIJELOM POLJU: Saslušan Dejan Luković

Šef bjelopoljskog Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove Dejan Luković saslušan je u tužilaštvu tog grada zbog bombaškog napada, u kojem je u četvrtak oštećeno više automobila na imanju
Rašida Međedovića.

On je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, saslušan u svojstvu građanina, a demantovao je svaku povezanost sa ovim slučajem.

Meta napada bio je, kako sumnjaju istražni organi, automobil njegovog zeta Hašina Sijarića – biznismena iz Slovenije.

On je ranije kazao kako sumnja da mu je eksplozivnu napravu podmetnuo jedan bjelopoljski funkcioner sa kojim je od ranije imao problema, ali nije želio da precizira o kome je riječ.

“Vijesti” su saznale da je Sijarić ranije podnio krivičnu prijavu protiv Lukovića zbog prevare i uzimanja mita. Bjelopoljski funkcioner je navodno od Slovenca uzeo 11 hiljada eura kako bi mu ubrzao dozvolu za gradnju objekta, ali posao nije završio. Zbog toga je Sijarić protiv njega podnio krivičnu prijavu, u kojoj je naveo da mu je Luković i prijetio nakon što se raspitivao zašto dogovor nije ispoštovan.

Luković je demantovao navode iz krivične prijave i “Vijestima” kazao da je u stvari on prijavio Sijarića nakon što je pokušao da ga podmiti, a kasnije mu prijetio. On je, saznaju “Vijesti” isto ponovio pred tužiocem.

Iz bjelopoljskog tužilaštva saopšteno je da je u toku izviđaj ovog slučaja, a da zbog istrage ne mogu više detalja podijeliti sa javnošću.

Tužilac je, saznaju “Vijesti”, prilikom saslušanja izuzeo dokazni materijal iz Lukovićevog mobilnog telefona.

Državna tužiteljka Katarina Kljajević ranije je kazala “Vijestima” da je u dvorištu Međedovića eksplodirala o improvizovana naprava sa sporogorećim štapinom, a tragovi sa mjesta događaja upućeni su u Forenzički centar. Usljed eksplozije je došlo do manjeg oštećenja na dva vozila. Kazala je da je evidentno da je od strane NN lica izvršeno krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com