Ne nasjedajte na PREVARU na Facebooku: Traže lične podatke, obećavaju vaučere za “Voli” - Volim Podgoricu

Ne nasjedajte na PREVARU na Facebooku: Traže lične podatke, obećavaju vaučere za “Voli”

Korisnici Facebooka i kompanija “Voli” našli su se na meti lažnih stranica koje pokušavaju da izmame lične podatke od građana.

Brojni građani su proteklih dana na društvenoj mreži “Facebook” dobijali poruke, sa lažne stranice kompanije “Voli” u kojoj se navodi da su dobitnici nagradne igre.

Nedavno je na toj popularnoj društvenoj mreži otvorena stranica sa zvaničnim logom “Volija” na kojem jedini objavljeni post poručuje da je u toku nagradna igra u kojoj građani mogu dobiti vaučer od 135 eura.

“Znamo šta VOLI/te, povodom godišnjice kompanije organizujemo do sad najveću nagradnu igru. Poklanjamo 30 vaučera u iznosu od 135e, koje možete iskoristiti u svim našim prodajnim mestima”, navodi se u postu.

Kako bi osvojili novčanu nagradu, građanima se poručuje da stranicu moraju pratiti i podijeliti post o lažnoj nagradnoj igri sa svojim pratiocima na “Facebook”-u, kao i da pošalju poruku u kojoj će biti napisan broj od 1 do 300.

Dio traženih koraka je, prema podacima na ovom lažnom profilu koji se i dalje može naći na društvenoj mreži, preduzelo skoro četiri hiljade korisnika ove društvene mreže.

Građani su nakon toga počeli da dobijaju poruke u kojima se navodi da su dobitnici, a da za preuzimanje nagrade moraju poslati fotografije lične karte.

“Kao nagradu dobijate VOLI poklon Vaučer, a kako bi ste ga preuzeli potrebno je da nam ostavite sledeće podatke: mjesto i adresu stanovanja, kontakt broj, sliku lične karte (slika obe strane, i slika selfija gde se vidi da jasno Vi držite vašu ličnu)”, navodi se u poruci.
Nakon toga će “srećni” dobitnici, navodno dobiti poruku o najbližoj radnji u kojoj bi iskoristili vaučere.

Nekoliko građana se sumnjajući u prevaru obratilo “Vijestima” ali i zvaničnoj stranici kompanije “Voli”, koji su istakli da se radi o zloupotrebi.

“Dragi naši potrošači, kako je VOLI jedna od najvećih kompanija u Crnoj Gori, često je predmet zloupotrebe na društvenim mrežama. Dužni smo da vas obavijestimo da je ovo jedina zvanična stranica, koja pruža vjerodostojne informacije. Sve ostale stranice služe da ostvare neku korist, dovođenjem u zabludu naših potrošača. Naš tim intenzivno radi na tome da blokira takve stranice čim se pojave, pa vas molimo, da sve ono što u međuvremenu ne nađete na ovoj smatrate nepouzdanim”, poručuju iz “Volija”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com