RADULOVIĆEVA GRUPA PLANIRALA I UBISTVO KATNIĆA? - Volim Podgoricu

RADULOVIĆEVA GRUPA PLANIRALA I UBISTVO KATNIĆA?

Zaštićeni svjedok će 20. avgusta pod kodnim imenom dati svoj iskaz u istražnom postupku protiv kriminalne grupe Nikšićanina Ranka Radulovića. On će svjedočiti s nepoznate lokacije putem video-linka pred sudijom za istragu podgoričkog Višeg suda.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, svjedok, na osnovu čijeg svjedočenja su istražitelji razotkrili kriminalnu organizaciju i time uspjeli da spriječe izvršenje još nekoliko likvidacija, razotkrio je u cjelosti i ubistvo fudbalera Gorana Lenca.

Osoba koja je pomogla u ovom zločinu, prema njegovim tvrdnjama, je osumjičeni Nikola Mandić. Navodno je upravo Mandić osoba koja je Radulovića povezala za “škaljarskim” klanom.

Pored pomaganja u ovom zločinu Mandiću se na teret stavlja i krivično djelo “stvaranje kriminalne organizacije”.

Lenac je ubijen 16. septembra prošle godine na pomoćnom stadionu FK “Bokelj”. Tužilaštvo je optužnicom kao počinioca ovog zločina označilo Nikolu Mršića koji je u bjekstvu, pa mu se zbog ovog djela sudi u odsustvu. Prema optužnici, Mršić je prišao Lencu i iz neposredne blizine mu ispalio metak u glavu. Pucao je, piše, i u pravcu Milana Jovićevića, ali ga nije pogodio.

Mandićev branilac advokat Ratko Pantović nije želio da komentariše saznanja “Vijesti” da je njegov klijent umiješan u ovaj zločin.

On je “Vijestima” kazao da će tokom zakazanog ispitivanja zaštićenom svjedoku postavljati pitanja na sve okolnosti koje se odnose na njegovog branjenika.

“Po mom mišljenju, 20. jula advokatima odbrane, kao i našim klijentima, je jedina šansa da ispitamo sada već zaštićenog svjedoka, jer sam gotovo siguran da će se upravo iskaz koji će biti dat tog dana u kasnijem sudskom postupku samo biti pročitan kao dokaz, a što je u skladu sa ZKP-om”, kazao je Pantović.

Saslušanje zaštićenog svjedoka zakazano je u devet časova, ali je neizvjesno koliko dugo će trajati i da li će morati za ovo ispitivanje odrediti još neki termin.

“Osim advokata odbrane, ispitivanju će prisustvovati i osumnjičeni koji takođe imaju pravo da postavljaju svjedoku pitanja. Odbrana do sada nije imala uvid u izjave koje je dao, kako Tužilaštvo, tako i Sudu koji je potvrdio njegov status. Zato u ovom trenutku ne možemo ni cijeniti kredibilitet svjedoka”, kazao je Pantović.

Istakao je da od spisa, kao avokat odbrane, ima samo naredbe o sprovođenju istrage jer je riječ o osjetljivom predmetu koji nosi oznaku “tajnu”. Tu tajnu nedavno je djelimično razotkrio Apelacioni sud kada je na sajtu objavio rješenje kojim se odbija zahtjev da se osumnjičenima ukine pritvor. Tim rješenjem potvrđeno je da su na spisku za odstrijel ove kriminalne grupe bili bivši službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Duško Golubović i Zoran Lazović, ali i policijski službenik Duško Koprivica i njegov sin.

“Postoje okolnosti koje ukazuju da bi ovi okrivljeni za slučaj da se nađu na slobodi ponovili krivično djelo ili dovršili pokušano krivično djelo. Naime, činjenica je da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni R. R. bio podstrekač na izvršenje teškog ubistva na štetu dva lica od sljedećih određenih lica kao mete i to: D. G., Z. L., D. K., njegovog sina S., te pripadnika takozvanog ‘kavačkog klana’ D. J., R. M. i braće B.” piše u obrazloženju sudija Apelacionog suda.

Targetirani pripadnici kavačkog klana su Darko Janjić, Radovan Mujović i braća Banićević.

Radulovićeva grupa planirala i ubistvo Katnića?

Pored Manidića, Radulovićevu grupu čine njegov sin Željko, Luka Radulović, Darko Vicković, Nenad Lubura, Radoš Petrušić, Radoje Preradović, Miladin Dedović, Stefan Radulović, ali i Kotoranin Igor Vukotić i albanski državljanin Erogen Brajović, koji su u bjekstvu. Na spisku osumnjičenih su i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

Zaštićeni svjedok je do sada istražiteljima detaljno ispričao kako je funkcionisala Radulovićeva grupa.

Otkrio je da je za ubistvo dvojice bivših pripadnika ANB-a bilo plaćeno po 500.000 eura, ali i koliko su koštale glave drugih policijskih službenika i članova njihovih porodica. I ako to ne stoji u naredbi, “Vijestima” je potvrđeno, da je navedena grupa planirala i ubistvo glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com