Vuković: Glavni grad će u punom kapacitetu nastaviti da pruža podršku Službi zaštite - Volim Podgoricu

Vuković: Glavni grad će u punom kapacitetu nastaviti da pruža podršku Službi zaštite

Pripadnici Službe zaštite će od nove gradske uprave imati podršku u punom kapacitetu, kao i razumijevanje za sve potrebe i inicijative kako bi na efikasan i kvalitetan način mogli da obavljaju svoj posao, naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković prilikom njihove posjete Glavnom gradu.

On je izrazio veliku zahvalnost i poštovanje pripadnicima Službe zaštite jer konstantno uložiu ogromne napore da Podgoricu i njene građane zaštite od požara i svih ostalih nepredvidivih okolnosti i situacija.

Gradonačelnik je ocijenio da, imajući u vidu koliko je težak i zahtjevan posao vatrogasaca, u narednom periodu treba dodatno sagledati sve kapacitete Službe zaštite kako bi se stvorile pretpostavke za nadgradnju sistema i poboljšanja na pozicijma gdje god se za to ukaže potreba.

U vezi sa tim, Vuković je istakao da će i u Budžetu za narednu godinu biti predviđena određena dodatna sredstva za osavremenjavanje i nabavku nove opreme u cilju još efikasnijeg rada i djelovanja Službe zašite.

Komandir Službe Andrija Čađenović je, čestitajući Gradonačelniku izbor na funkciju, izrazio uvjerenje da će se veoma dobra i uspješna saradnja i komunikacija Glavnog grada i Službe na čijem je čelu u narednom periodu intenzivirati i tako doprinijeti još većoj sigurnosti i povjerenju građana u Službu zaštite.

On je gradonačelnika Vukovića upoznao sa načinom organizacije i radom Službe i predstavio rezultate rada i sprovedene aktivnosti u proteklom periodu, iskazujući ambiciju da se dobre prakse nastave i uvedu određenene novine u cilju još operativnijeg djelovanja Službe.

Čađenović je naglasio da je u tom dijelu posebno značajna podrška Glavnog grada u nabavci novih specijalizovanih vozila i savremene vatrogasne opreme neophodne za profesionalno i bezbjedno obavljanje radnih zadataka i aktivnosti pripadnika Službe zaštite.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com