Za projekat Hiljadu plus podnijeto 957 zahtjeva, dodjela stanova od oktobra - Volim Podgoricu

Za projekat Hiljadu plus podnijeto 957 zahtjeva, dodjela stanova od oktobra

Javni poziv za građane, koji bi da stambeno pitanje riješe kroz projekat „Hiljadu plus“ završava se danas, a Ministarstvu održivog razvoja i turizma MORT je od 23. jula dostavljeno 957 zahtjeva.

Iz MORT-a je najavljeno da će dodjela vaučera biti do početka oktobra.

“Još sa sigurnošću ne možemo reći tačan datum, jer to zavisi od ukupnog broja pristiglih aplikacija i obrade podataka”, kazao je Televiziji Crne Gore Marko Mirović iz MORT-a.

Kako je naglasio, prvi vaučeri biće dodijeljeni prioritetnim grupama građana-samohranim roditeljima i starateljima, licima sa invaliditetom ili domaćinstvima čiji je član lice sa invaliditetom, domaćinstvima sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladima koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici.

Iz MORT-a su ranije kazali da očekuju da će između 400 i 450 porodičnih domaćinstava riješiti stambeno pitanje, odnosno preko 1.200 građana.

Vrijednost projekta je 20 miliona eura. Od toga je deset miliona obezbijedila Vlada posredstvom Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), a sa deset miliona participiraju komercijalne banke, odnosno njih pet koje učestvuju u projektu NLB, CKB, Lovćen, Erste i Sosijete ženeral Montenegro.

U ponudi su stanovi iz osam opština Podgorica, Cetinje, Nikšić, Pljevlja, Bijelo Polje, Mojkovac, Bar, Herceg Novi, od čega najviše u Podgorici 486.

Kroz projekat je ponuđeno 29 garsonjera, 389jednosobnih stanova, 199 dvosobnih, 27 trosobnih, i jedan dupleks stan. U ponudi je 512 stanova koji su u različitim nivoima izgradnje, odnosno 133 gotova stana.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com