Da li će podgorički “ZOO VRT” biti ZATVOREN? Miličkoviću odbijen zahtjev za dobijanje dozvole - Volim Podgoricu

Da li će podgorički “ZOO VRT” biti ZATVOREN? Miličkoviću odbijen zahtjev za dobijanje dozvole

Agencija za zaštitu životne sredine (EPA) odbacila je zahtjev Miljana Miličkovića za izdavanje dozvole za držanje divljih vrsta životinja na imanju u selu Blizna, u okolini Podgorice.

Miličković na privatnom imanju preko 12 godina brine o divljim životinjama, a dozvolu za njihovo držanje prvi put je tražio u maju prošle godine, pošto je dospio u žižu javnosti nakon što su kod njega završila dva mladunca mrkog medvjeda sa Pustog Lisca.

On je tada u zahtjevu naveo da traži dozvolu za privremeno zbrinjavanje, kako bi, kako je ranije rekao, u saradnji sa državom, mogao da ih u budućnosti spašava ili životinje makar privremeno sačuva, dok se ne pošalju u specijalizovane rezervate.

Godinu kasnije, od EPA je tražio dozvolu za trajno držanje životinja, te u zahtjevu naveo da mu je saglasnot neophodna radi dobijanja rješenja o ispunjenosti veterinarsko-sanitarnih uslova u objektima – zoološkim vrtovima. Na njegovo ime je, prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, u aprilu registrovano preduzeće DOO Export-Import “Zoo park”.

Navodeći da je van države, Miličković je juče kazao da će odgovor na pitanje “Vijesti” o nedavnoj odluci EPA, redakciji stići danas iz advokatske kancelarije “Anđelić-Dragović”.

U rješenju EPA od 7. avgusta navodi se da vlasnik imanja u selu Blizna nije u roku dostavio dokumentaciju. EPA je u oktobru, 2017, dozvolila Miličkoviću privremeno držanje životinja, uz obavezu ispunjenja seta uslova.

Iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica tada su tražili poništenje rješenja, navodeći, pored ostalog, da nije utvrđeno porijeklo životinja, osim za dvije dvogrbe kamile, koje su kupljenje od italijanskog cirkusa.

Iz CZIP-a su ranije kazali i da se divlje životinje na imanju Miličkovića koriste u komercijalne svrhe, da su mrki medvjed i jeleni lopatari životinje kojima prijeti izumiranje i kojima je trgovina dozvoljena u posebnim slučajevima.

Iz CZIP-a su tada tražili od EPA i da obaveže Miličkovića da obilježi divlje vrste životinja koje drži na imanju.

Izvor: Vijesti

1 komentar

  1. An fascinating discussion may be worth comment. I think that you ought to write regarding this topic, may possibly not be described as a taboo subject but normally folks are inadequate to speak on such topics. To a higher. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com