PODGORICA: Radovi na Gimnaziji neće uticati na početak nastave - Volim Podgoricu

PODGORICA: Radovi na Gimnaziji neće uticati na početak nastave

Rekonstrukcija zgrade podgoričke Gimnazije Slobodan Škerović, u okviru koje će škola stara 87 godina biti pretvorena u energetski efikasan objekat, teku planiranom dinamikom. Planirani rok za završetak posla je 18. oktobar a, kako ističe direktorica Zoja Bojanić Lalović, svi unutrašnji radovi biće gotovi do početka školske godine.

Rekonstrukcija najstarije podgoričke škole podrazumijeva obnovu krova, fasade, zamjenu stolarije, rekonstrukciju elektroinstalacija, grijanja, ali i obnovu enterijera, toaleta i krečenje. Navodeći da radovi teku planiranom dinamikom, direktorica Gimnazije kaže da nema razloga da školska godina ne počne na vrijeme.

“Danas je počela pripremna nastava za učenike koji polažu popravni ispit. Učionice su već osposobljene, kao i zbornica i kancelarije neophodne za rad. Radovi teku planiranom dinamikom. Svi unutrašnji radovi biće gotovi do septembra, tako da ne brinemo da li ćemo na vrijeme početi školsku godinu”, kazala je Bojanić-Lalović.

Podsjetivši da je rok završetka posla 18. oktobar, ona kaže da će nakon početka školske godine ostati radovi koji se tiču dijela fasade sa zadnje strane zgrade, ali da to neće remetiti nastavu.

Naglašavajući da pomenuti radovi ni u jednom dijelu neće izmijeniti autentični izgled zgrade, Zoja Bojanić-Lalović je navela da će biti urađeni i novi trotoari, staze oko škole, kao i ulazna vrata koja će zadržati autentičan izgled i biće urađena u drvetu.

“Radovi podrazumijevaju rekonstrukciju sistema grijanja, sve sijalice i neonke u školi biće zamijenjene led svjetiljkama, postojeći krovni pokrivač i krovna konstrukcija biće zamijenjeni novim, biće urađena rampa, toalet i platforma za osobe sa invaliditetom, zatim saniranje svih unutrašnjih zidova, popravka podova, odnosno postavljanje parketa u učionicama”, navela je ona.

Ovaj projekat realizuje se pod koordinacijom Ministarstva prosvjete, a u saradnji sa Njemačkom razvojnom bankom (KfW). Investitor posla je Ministarstvo ekonomije, a izvođač IGP Fidija. Radovi su vrijedni više od 1.140.000 eura.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com