U PUCNJAVI JEDAN UBIJEN, JEDAN TEŠKO RANJEN: Policija ispituje uzroke - Volim Podgoricu

U PUCNJAVI JEDAN UBIJEN, JEDAN TEŠKO RANJEN: Policija ispituje uzroke

Državljanin Srbije Željko Pavlov ubijen u pucnjavi koja se dogodila oko ponoći u bjelopoljksom naselju Sutivan, potvrđeno je iz policije.

Teško ranjeni Ljubomir Lazić, takođe iz  Srbije je prebačen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici i nalazi se van životne opasnosti.

Policija je uhapsila Bjelopoljca Elvisa Ćatovića zbog sumnje da je pucao u državljane Srbije. Ćatović je u ovom vatrenom okršaju pogođen u ruku.

-Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bijelo Polje intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica u događaju od sinoć u kojoj je u upotrebi vatrenog oružja jedno lice smrtno stradalo, dok su dva lica povrijeđena. Svi akteri događaju su poznati a kriminalistička obrada je u toku -naveli su iz policije.

-Naime, sinoć, 13. avgusta 2018. godine, oko 23,30 časova, u jednom mjestu koje pripada Opštini Bijelo Polje, došlo je do upotrebe vatrenog oružja. U ovom događaju je, kako se sumnja, od posljedica upotrebe vatrenog oružja smrtno stradao Željko Pavlov (47) iz Srbobrana, državljanin Republike Srbije, dok je povredu – prostrelnu ranu u predjelu ramena zadobio Ljubomir Lazić (46) iz Zemuna, takođe državljanin Republike Srbije. Povredu – prostrelnu ranu nadlaktice zadobio je i Elvisa Ćatovića (32) iz Bijelog Polja – saopstili su iz policije.

Kako se navodi, događaj se desio u blIzini kuće E.Ć. a utvrđuju se okolnosti dolaska Ž.P. i Lj.L. na lice mjesta odnosno u blizini kuće E.Ć, kao i sve činjenice u vezi sa upotrebom vatrenog oružja koja je potom uslijedila.

Na licu mjesta – dodaje e – je izvršen uviđaj. Izuzeti su tragovi koji će biti vještačeni u Forenzičkom centru. U neposednoj blizini tijela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj „Vzor“, cal. 7,65 mm sa prigušivačem.

Nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju je naložio obdukciju tijela Ž.P. Povrijeđeni Lj.L. se nalazi na bolničkom liječenju i prema informacijama koje posjedujemo nije životno ugrožen. E.Ć, kojem je pružena medicinska pomoć, se nalazi u policijskim prostorijama CB Bijelo Polje.

-U toku je kriminalistička obrada predmeta. O činjenicama koje budu utvrđene javnost će biti blagovremeno obaviještena – zaključuje se u saopstenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com