GRADONAČELNIK TIVTA: Portu ne otpisujemo 5,6 miliona, to je kompenzacija - Volim Podgoricu

GRADONAČELNIK TIVTA: Portu ne otpisujemo 5,6 miliona, to je kompenzacija

Oprosta dugova od 5,6 miliona eura Porto Montenegru nema već se radi o kompenzaciji za komunalno opremanje gradsko građevinskog zemljišta saopštio je za RCG predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac. Za opštinu Tivat prioritetna je gradnja bulevara i kružnih tokova kroz Tivat kako bi se umanjile saobraćajne gužve tokom sezone.

Oprosta dugova Porto Montenegru nema već se radi o kompenzaciji za komunalno opremanje gradsko građevinskog zemljišta saopštio je za RCG predsjednik opštine Tivat Siniša Kusovac, dodajući da se potenciranjem priče o oprostu dugova, manipuliše.

Imajući u vidu da je zakonska forma ispoštovana u dijelu da se ne radi o oprostu duga već o kompenzaciji za komunalno opremanje gradsko građevinskog zemljišta gdje je ta procedura još od 2015. počela kroz procjenu sudskih ovlaštenih vještaka, kroz zakonsku formu i skupštinsku proceduru, gdje je Skupština donijela tu odluku i kroz mišljenje SDT-a koje je saopštilo da nema nikakvih elemenata krivične odgovornosti,” rekao je Kusovac.

Za Opštinu Tivat prioritetna je izgradnja bulevara i kružnih tokova kroz Tivat kako bi se umanjile saobraćajne gužve tokom sezone.

“Poslije toga ide izgradnja izgradnja Doma za djecu sa smetnjama u razvoju, rekonstrukcija stadiona, igrališta, kako bi oplemenili ponudu grada,” rekao je Kusovac.

Komentarišući sve češće nesreće na moru u kojima je bilo i stradalih, predsjednik Opštine Tivat je najavio sastanak nadležnih institucija za ponedjeljak.

“Imajući u vidu to negativno iskustvo, u ponedjeljak samo zakazali sastanak gdje će biti sastanak Koordinacionog tijela, gdje će biti prisutni predstavnici Lučke kapetanije i inspekcijskih službi, kako bi što prije spriječili da se slične nesreće više događaju,” rekao je Kusovac.

Kusovac je zaključio da je turizam osnovna grana razvoja Tivta, a kako dodaje, zahvaljujući projektima poput Porto Montenegra i Luštica Bay taj grad postaje destinacija svjetskog renomea.

rtcg.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com