Mještani ulovili “zvijer” koja je harala Jadranom - Volim Podgoricu

Mještani ulovili “zvijer” koja je harala Jadranom

Na stranici Mini eko zona na Fejsbuku, pojavila se srceparajuća objava o ulovu morske lisice u Crnoj Gori, zakonom zaštićene ugrožene vrste koju su lokalni mještani ubili misleći da se radi o opasnoj ajkuli.

 

– Danas je ulovljena ozloglašena ajkula koja “hara” Crnom Gorom. Morska lisica je zakonom zaštićena i na Crvenoj listi ugroženih vrsta označena je kao ranjiva. Za ljude je potpuno bezopasna! Nije zabilježen nijedan napad na čovjeka. Hrani se tako što ulijeće u jato plave ribe, mlati dugim repom, tako ih ošamuti i jede – ističe se.

– Tužni smo, besni i razočarani – dodaje se.

 

U jednom od komentara se navodi da je riba uslikana u jednom restoranu, ali nije navedeno gdje tačno. I dok je jednima žao životinje, drugima nije nimalo jer “pitao bih vas da vam se dijete zadesi u vodi, a ovo zapliva oko njega” i ne krive ribolovca.

Naveden je i podatak da za poslednjih 40 godina nije bilo nijednog smrtnog slučaja od ajkule na Jadranu, a da je od glisera i džet skijeva stradalo više od 150 ljudi.

2 komentara

  1. My spouse and i got delighted Raymond could deal with his studies out of the precious recommendations he got out of the blog. It is now and again perplexing to just possibly be offering tactics that many some other people may have been making money from. And we see we have got the blog owner to be grateful to for this. All of the explanations you made, the simple site navigation, the friendships you can aid to instill – it’s all impressive, and it is aiding our son and the family reason why that issue is satisfying, which is certainly pretty indispensable. Many thanks for the whole lot!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com