Nova aplikacija PG Parking servisa - Volim Podgoricu

Nova aplikacija PG Parking servisa

Podgoričko preduzeće “Parking servis” planira da do kraja godine uvede interaktivnu mobilnu aplikaciju, koja će na jednom mjestu objediniti sve usluge koje nude građanima.

Direktor “Parking servisa” Nusret Canović je pojasnio da će građani preko aplikacije moći da prijave određene probleme koje uoče na parkinzima.

“Putem pametnog telefona mogu da fotografišu nešto, pošalju poruku ili mejl i na isti način dobiju odgovor u vezi sa problemom koji su primijetili”, kazao je Canović.

On je istakao da je u toku izrada te aplikacije i da će biti potrebno nekoliko mjeseci da se posao završi:

“Nadam se da ćemo do kraja godine uspjeti da pustimo aplikaciju makar u probnu fazu”.

Preduzeće je, kako je istakao, ove godine dobilo potpuno novu web stranicu i niz novih mogućnosti za građane.

“Možda je za njih najznačajnije što onlajn mogu poslati prijavu za povlašćeno korišćenje parkinga. Građani više ne moraju dolaziti u prostorije preduzeća, već mogu preko naše web stranice podnijeti zahtjev za povlašćeno korišćenje parkinga i na isti način dobiti to pravo”, istakao je Canović.

On je naglasio da su zadovoljni realizacijom pilot-projekta “Smart parking”, koji pomaže građanima da u svakom trenutku tačno znaju koliko u kojoj ulici ima slobodnih parking mjesta:

“Do sada nismo imali nekih problema u funkcionisanju sistema. Imamo pozitivne komentare građana i nadamo se da ćemo na kraju nekog perioda evaluacije uvidjeti da treba da idemo na širenje mreže smart parkinga po cijeloj Podgorici”.

Pametni parking je trenutno dostupan u ulicama Novaka Miloševa i Miljana Vukova, na potezu od Ulice Balšića do Ulice Marka Miljanova.

Građani informacije o slobodnim parking mjestima mogu vidjeti na displeju na pomenutim lokacijama ili preko aplikacije, koju mogu preuzeti sa sajta preduzeća.

Canović je kazao da odnedavno imaju i novu uslugu “digitalni kiosk”, koja omogućava plaćanje parkinga na uličnim parkinzima putem platnih kartica:

“Kada se jednom registrujete i unesete svoje podatke, sistem vam omogućava jednostavno plaćanje parkinga, daje sve informacije o zoni u kojoj se nalazite, vremenu koje možete provesti u određenoj zoni. Aplikacija sadrži i alarm koji vas upozorava o isteku vremena parkiranja…”.

Preduzeće je krajem maja pokrenulo i izdavanje parking karata za trudnice, koje omogućava korisnicama da besplatno koriste zatvoreno parkiralište u Ulici Džona Džeksona, pored Kliničkog centra.

“Da bi ta ideja dobila na značaju, potrebno je da se uključe druge institucije koje se bave tom populacijom, jer mi nemamo ni kapaciteta ni nadležnosti da to širimo dalje, na način kako bi trebalo to širiti…”, istakao je Canović.

Šest zaposlenih manje u odnosu na 2014.godinu

Canović je kazao da preduzeće “Parking servis” danas ima šest zaposlenih manje, nego što ih je bilo kada je došao na tu funkciju 2014. godine. On je istakao da je u preduzeću 2014. godine radio 141 zaposleni, a danas 135, navodeći da su jedino gradsko preduzeće koje nije povećalo, već smanjilo broj zaposlenih:

“Često kažu da je visok procenat izdvajanja za plate. Plate su fiksni trošak koji je definisan kolektivnim ugovorom. Kad smo došli krajem 2014.godine,… plate radnicima nijesmo smanjivali. Drastično smo smanjivali ostale troškove, poput zakupa koji se plaća za parkinge, troškove opreme, struje, goriva…”.

On je istakao da su, u međuvremenu, povećali kapacitete za 12 odsto i otvorili dva nova parkirališta, kod Kliničkog centra i u Ulici serdara Jola Piletića.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com