Uhapšen osumnjičeni da je švercovao drogu: Marihuanu krio ispod sjedišta - Volim Podgoricu

Uhapšen osumnjičeni da je švercovao drogu: Marihuanu krio ispod sjedišta

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge juče su u Budvi pronašli i zaplijenili 280 grama marihuane i lišili slobode lice koje je drogu prevozilo u vozilu, I.Z. (28) iz Budve, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

Naime, službenici Odsjeka su juče, preduzimajući mjere i radnje u cilju sprječavanja ulične prodaje opojnih droga na području Budve, oko 17,00 časova na magistralom putu u mjestu Zavala kontrolisali vozilo „Fiat Punto“, kojim je iz pravca Podgorice u pravcu Budve upravljao I.Z. Prilikom kontrole ispod sjedišta suvozača pronađena je pvc kesa u kojoj se nalazila sasušena biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine 280 grama.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. I.Z. je lišen slobode. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden navedenom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

 

Od početka ove godine na području Crne Gore ukupno je zaplijenjeno preko tri tone opojnih droga (oko 3.025 kilograma). Od toga, marihuane i skanka je bilo oko 2,99 tona. Zaplena kokaina do ovog momenta iznosi preko 34,5 kilograma. Heroina je do sada zaplijenjeno u količini od oko 1,2 kg, a ekstazija 1.273 komada, hašiša 145 gr, amfetamina 147 gr i LSD-a 25 komada.

1 komentar

  1. Hello! I merely would want to make a massive thumbs up for that wonderful information you could have here about this post. I am coming back to your blog site to get more soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com