Upotreba mesa sigurna u CG, nema sumnjivih pošiljki iz Brazila - Volim Podgoricu

Upotreba mesa sigurna u CG, nema sumnjivih pošiljki iz Brazila

Na tržištu Crne Gore nema ilegalno uvezenog mesa iz Brazila, a pošiljke sirove piletine i govedine koje su uvezene iz te zemlje prije stavljanja na tržište provjerene su i njihova upotreba je sigurna, rečeno je Pobjedi iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Mediji u Srbiji objavili su vijest da je u tu zemlju prokrijumčareno 23 tone mesa sa isteklim rokom trajanja i sumnjivim porijeklom koje je stiglo iz Brazila.

Građani Srbije imali su razlog za uznemirenost, jer je inspekcija utvrdila da su 23 tone mesa ušle ilegalno, a gotovo sva ta količina bila je, kako prenose mediji, bez isprave o bezbjednosti i sa isteklim rokom trajanja.

Iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fotosanitarne poslove saopšteno je da je meso na našem tržištu bezbjedno za upotrebu i da nijesu registrovane sumnjive pošiljke iz Brazila ili neke druge zemlje.

“Na našem tržištu nalazi se meso koje je porijeklom iz odobrenih domaćih klanica koje se nalaze u sistemu kontrole, kao i meso koje je uvezeno iz drugih zemalja i čija je zdravstvena ispravnost utvrđena prilikom inspekcijskih kontrola na granici napisali su u odgovorima”, kazali su iz te Uprave.

Dodali su da se u Crnu Goru uvozi i meso iz Brazila (pileće i goveđe) po zakonom definisanim procedurama i isključivo iz objekata kojima je odobren uvoz u Evropsku uniju.

3 komentara

  1. Can I just now say such a relief to uncover a person that actually knows what theyre preaching about over the internet. You actually have learned to bring a worry to light and produce it important. More people need to look at this and can see this side with the story. I cant think youre less popular simply because you definitely provide the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com