Vrijednost potrošačke korpe u julu je 638,30 eura - Volim Podgoricu

Vrijednost potrošačke korpe u julu je 638,30 eura

Vrijednost minimalne potrošačke korpe u Crnoj Gori za jul iznosila je 638,30 eura, saopštio je Monstat.

Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 262,90 eura, dok izdaci za neprehrambene proizvode i usluge 375,40 eura.

Vrijednost minimalne potrošačke korpe u mjesecu julu 2018. godine, u odnosu na jun zabilježila je rast od 0,3 odsto.

Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u julu u odnosu na jun, zabilježili su rast od 0,7 odsto, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge, u odnosu na jun ostali nepromijenjeni.

Minimalna potrošačka korpa se odnosi na potrošnju domaćinstva koja uključuje hranu i neprehrambene proizvode i usluge, kojom se omogućava održavanje života i radne sposobnosti članova domaćinstva, a u skladu sa minimalnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i Priručnika za ishranu.

Vrijednost minimalne potrošačke korpe za četvoročlano domaćinstvo čine minimalni mjesečni izdaci koji se odnose na hranu i bezalkoholna pića i neprehrambene proizvode i usluge.

Za izračunavanje minimalnih izdataka koji se odnose na hranu i bezalkoholna pića koriste se prosječne cijene u tekućem mjesecu i mjesečne količine u kilogramima za četvoročlano domaćinstvo.

 

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com