Home / NOVOSTI / Hronika / Šta se zapravo desilo u kotorskoj sudnici? Majka Beograđanke tvrdi da je sudija odglumila da ju je njena ćerka napala, pa je onda smjestila u zatvor!

Šta se zapravo desilo u kotorskoj sudnici? Majka Beograđanke tvrdi da je sudija odglumila da ju je njena ćerka napala, pa je onda smjestila u zatvor!

Sudija kotorskog Suda za prekršaje Jelena Stanišić napadnuta je juče na dužnosti u toku vođenja prekršajnog postupka protiv Stevana Prpe. Navodno nezadovoljna zbog donijete odluke, nju je najprije verbalno, a zatim i fizički napala Sara Vidak (20), Prpina djevojka, prenijele su Vijesti prve informacije. Međutim, prema riječima Sarine majke, Olivere Vidak, nema ni govora o bilo kakvom napadu na sudiju Stanišić, a ljetovanje koje bi trebalo da ostane u lijepom sjećanju, biće sve samo ne to. Njenoj ćerki je određeno zadržavanje od 72 sata.

 

– Došli smo zbog saobraćajnog prekršaja Stevana Prpe, momka moje ćerke. On je imao zakazano kod nje, a ona je od početka bila neprijatna i odbojna. Izbacila nas je, a mi smo po savjetu policajca otišli u policijsku stanicu, gdje su bili jako fini i objasnili da se vratimo u 12 časova kod sudije za prekršaje, odakle smo otjerani – objašnjava Olivera Vidak za Telegraf.

Sara Vidak dok joj se ukazuje pomoć, Foto: privatna arhiva

Prema njenim riječima, vratili su se kod sudije u 11.50, ali ih je opet verbalno napala i nije željela da dalje komunicira na kulturan način, već bila vrlo drska i bezobrazna, navodi Vidak. Sudija Stanišić je rekla da to nije njen slučaj, ali kada je policajac u tom trenutku ušao noseći papire, pustila je Stevana Prpu u sudnicu.

“M*RŠ NAPOLJE!”

– Nije mu dozvolila da priča niti da objasni slučaj, jer Stevan nije kriv. Odredila je kaznu od 90 evra bez saslušanja. Kad sam pročitala odluku, mirno sam prišla i pitala kome mogu da uložim prigovor, na šta je Jelena Stanišić izašla i počela da viče na nas. Nije želela da nas sasluša, već je pričala sa nama bezobrazno i povišenim tonom. Onda je uprla prst u mene i vikala da izađem, čak je u jednom momentu rekla “m*rš, napolje” i odmahivala prstom ka vratima – objašnjava Olivera Vidak.

Tada je sudiji prišla Oliverina ćerka, Sara.

– Sara je mirno prišla i na njenim vratima, gde je Jelena stajala, pitala “gospođo, samo želimo da pitamo koja je procedura“, ona joj je na to odbrusila da napusti prostoriju i krenula da zatvara vrata, pa je uhvatila Saru za ruku. U tom momentu je Sara okrenula svoju ruku, ne njenu, da bi se oslobodila stiska i rekla joj “odakle vam pravo da me držite za ruku”. Tek tada je sudija postala svesna šta je uradila, počela je da urla i pravi scenu kako je Sara nju povredila i odatle nastaje haos – priča Olivera Vidak.

Sudija Stanišić prvo rekla da nije njen slučaj, Foto: Profimedia/Caia Image

Sudija Jelena Stanišić je tada tražila privođenje Sare Vidak. Iz Uprave policije danas su saopštili da su odmah reagovali po prijavi događaja i da je osumnjičena juče uhapšena.

ADVOKAT: EKSTREMNO PONAŠANJE JER JE DRŽAVLJANKA SRBIJE?

Advokat Srđan Lješković koji zastupa Saru Vidak, ocenio je u izjavi za borba.me da je nedopustivo ponašanje tužilaštva u Kotoru, kako prema okrivljenoj, tako i prema advokatima odbrane.

– Podnećemo krivičnu prijavu protiv sudije zbog lažnog prijavljivanja i davanja lažnog iskaza pred Osnovnim državnim tužilaštvom Kotor. Nadam se da iza ovakvog ekstremnog ponašanja sudije za prekršaje i tužilaštva Kotor ne stoji politika da se prema mom klijentu ovako odnose samo zato jer je državljanka države Srbije. Javnim putem pozivam Vrhovnog državnog tužioca da spreči ovo i ovakvo iživljavanje, da pokrene postupak protiv tužioca Ljiljane Milić i da uputi da se većina osnovnih državnih tužilaca ponašaju u skladu sa zakonom prema okrivljenim i njihovim braniocima – rekao je Lješković.

Advokati odbrane pozvali su nadležne da javno objave snimak iz hodnika Suda za prekršaje, kojim će se utvrditi ko govori istinu.

Check Also

U Baru nije bilo “brutalnog policijskog prebijanja”

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *