UHAPŠENE DVOSTRUKE UBICE U PODGORIČKOM “FORUMU”: Filmska akcija crnogorske policije, devetoro iza brave (VIDEO) - Volim Podgoricu

UHAPŠENE DVOSTRUKE UBICE U PODGORIČKOM “FORUMU”: Filmska akcija crnogorske policije, devetoro iza brave (VIDEO)

U akciji specijalnog policijskog tima juče je pretreseno 15 lokacija u Podgorici i Baru a uhapšeno devet osoba, članova kriminalne organizacije koji su, kako se sumnja, odgovorni za dvostruko ubistvo u Podgorici.

Pred Specijalnim državnim tužilaštvom dana 05.04.2018.godine pokrenut je krivični postupak zbog postojanja osnovane sumnje da je tokom 2017.godine formirana kriminalna organizacija koja za cilj ima vršenje krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i teško ubistvo. Postupak je pokrenut protiv sedam lica, i to protiv tri lica zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela teško ubistvo koje je izvršeno na štetu Šaković Miloša i Jovanović Radivoja, protiv jednog lica zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, izazivanje opšte opasnosti i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija dok je protiv tri lica krivični postupak pokrenut  zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije.

Preduzetim radnjama službenika Specijalnog policijskog odjeljenja i Sektora kriminalističke policije prikupljeni su dokazi i identifikovan je neposredni izvršilac i saizvršioci u krivičnom djelu teško ubistvo u kome je kriminalna organizacija organizovala i izvršila ubistvo Šaković Miloša kojom prilikom je smrtno stradao i Jovanović Radivoje, a koje krivično djelo se dogodilo 31.03.2018. godine u kafiću „Forum“ u Podgorici.

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici je izdao naredbu da se izvrši pretres 15 lokacija na teritoriji opština Podgorica i Bar, a koje su koristila lica za koja je postojala osnovana sumnje da su pripadnici ove kriminalne organizacije.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, Sektora kriminalističke policije, CB Podgorica, CB Bar, kao i službenici ZIKS-a Podgorica su izvršili pretrese, kojom prilikom je pronađena veća količina oružja, opojnih droga i novca i to: 49 grama heroina, 551 gram marihuane, 290 tableta ekstazi, 210 grama druge sintetičke droge, 960 grama supstance za proizvodnju opojnih droga, tri vage za precizno mjerenje, oružje i municija i to: tri puške, dva pištolja sa izbrisanim serijskim brojevima, 128 komada municije za automatsku pušku, 25 komada pištoljske municije, okvir za automatsku pušku, eksploziv sa sporogorećim štapinom i 3 detonatorske kapisle, novac u iznosu od 475 eura za koji se osnovano sumnja da potiče od prodaje opojne droge, kao i jednu silikonsku masku koja služi kao sredstvo za sakrivanje identiteta prilikom izvršenja krivičnih djela zbog kojih je kriminalna organizacija i formirana.

Nakon izvršenih pretresa pristupilo se lišenju slobode svih lica za koja je postojala osnovana sumnja  da su članovi ove kriminalne organizacije, te da su vršili i druga krivična djela.

U akciji policije lišeno je slobode 9 lica i to L.R. 21 god; Đ.L. 23 god.; A.M. 20 god.; M.B. 21. god; Đ.Ž. 39 god.; V.D. 30 god.; B.T. 23 god.; R.P. 29 god. i L.S. 34 god. dok se dva lica i dalje potražuju, i to malodobni D.A. 17 god. i D.A. 31 god, za koje postoji osnovana sumnja da su prihvatili članstvo u kriminalnoj organizaciji, te zajedno sa 7 lica protiv kojih je prethodno pokrenut krivični postupak, a koja su ranije lišena slobode, prema podacima kojima raspolažemo čine najveći dio kriminalne organizacije. Ova kriminalna organizacija je djelovala na prostoru Crne Gore i susjednih zemalja, a sve u pravcu izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, odnosno međunarodne trgovine narkoticima, teško ubistvo, trgovina oružjem, otmica, izazivanje opšte opasnosti i razbojništvo. Djelovanje kriminalne organizacije je planirano i njeni članovi su pokazali spremnost za upotrebu nasilja u realizaciji kriminalnog plana, te su planirali i otmice pojedinih osoba kao i vršenje razbojništava na teritoriji Podgorice, a sve u cilju sticanja nezakonite dobiti i moći.

Prema dokazima koji su prikupljeni, pored navedenog, kriminalni plan organizacije je bio i da vrše krivična djela zastrašivanje, odnosno krivična djela protiv života i tijela – nanošenje tjelesnih povreda licima koja su u sukobu sa kriminalnom organizacijom,  te zastrašivanje pojedinih lica bacanjem eksplozivnih naprava na njihovu imovinu i paljenjem njihovih vozila.

Uz saglasnost SDT-a podnijeta je krivična prijava protiv 11 lica, od kojih su dva lica u bjekstvu, i to protiv:

–           jednog lica zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije

–           četiri lica zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija,

–           pet lica zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga,

–           jednog lica zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u  promet opojnih droga

Izvršenim pretresima po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici došlo se do novih dokaza o izvršenim krivičnim djelima od strane ove kriminalne organizacije, pa službenici Specijalnog policijskog odjeljenja i Sektora kriminalističke policije po nalozima SDT-a i dalje postupaju radi otkrivanja drugih krivičnih djela i identifikacije ostalih pripadnika ove kriminalne organizacije.

Takođe, intenzivno se traga za osumnjičenim M.J. protiv koga je i donijeta naredba o sprovođenju istrage zbog osnovane sumnje da je neposredni izvršilac teškog ubistva izvršenog  na štetu Šaković Miloša i Jovanović Radivoja, kao i još dva lica koja se trenutno nalaze u bjekstvu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com