Zbog čega Podgoričani IZBJEGAVAJU plaže na Morači i Zeti? - Volim Podgoricu

Zbog čega Podgoričani IZBJEGAVAJU plaže na Morači i Zeti?

Kupališta na gradskim plažama odavno nisu bila praznija nego ovog ljeta.

Razlog tome, navode Podgoričani je što se malo ulaže u kupališta odnosno u njihove sadržaje pa narod nema nijedan dobar razlog da dođu na neku od rijeka ni da se rashlade a kamoli šta drugo.

Ističu da Podgorica ima toliko lijepih lokaliteta, posebno na Morači i na Zeti koji bi sa malo novca i ulaganja mogli postati pravi raj i za lokalce i za turiste.

Za primjer navode kupalište ispod mosta u Rogamima na rijeci Zeti, koje ove godine, kako primjećuju nije ni očišćeno kako treba niti uređen prilaz a kamoli šta drugo.

Foto printscreen TVCG

Ističu da je to prava šteta jer takvo mjesto zaslužuje mnogo više.
Dragutin Trujikić koji je kako kaže za Dan, skoro saznao za to mjesto, ne može da ne primjeti da odiše čarima prirode, koje bi uz samo malo ulaganja i reda moglo biti još bolje i primamljivije za posjetiti.
– Iako nisam Podgoričanin već gost, dolazim da se rashladim u Zeti kad god sam u mogućnosti jer je ovo pravo mjesto za osvježenje od vrućine.

Meni je ovdje predivno, pa se nadam da je drugima isto tako i da uživaju u ovoj ljepoti. Siguran sam da bi bilo više kupača da se uredi sama rijeka, očisti prilaz plaži. Sve što je malo više uređeno bolje je, nisam za urbanizaciju nikako jer mirna mjesta imaju svoju čar. Nekada sam bio u Rafailovićima koji su me oduševljavali kao malo ribarsko mjesto, sad to nema veze sa tim jer je urbanizovano. Ja lično volim tiha mjesta i ovo je jedno od njih koje bi bilo još bolje samo da se uredi a da opet sačuva svoj mirni lokalni karakter- rekao je Trujikić.
Sa njim je saglasan i Pavle Damjanović, koji ističe i da bi jedan kafić na toj plaži bio dobra prilika da se privuče pažnja što više kupača- posebno omladine.

Kaže da bi takav objekat bio idealno mjesto za sve kupače koji žele da naprave pauzu od kupanja, odmore se, popiju nešto ili pojedu.
– Ove godine je više kupača i mislim da će gradske plaže tek da ožive i budu posjećenije. Svaki dan bar po neko ima i ovo je dobar način da se rashladimo po ovoj vrućini. Trebalo bi da se urede još malo sva kupališta, da se očiste i urede prilazi. Ne bi bilo loše ni neki lokal da se otvori, šteta je da se ne uloži u ovakva mjesta jer im baš malo fali da budu pravi raj- rekao je Damjanović.

Foto printscreen TVCG

Izvor: dan.co.me

1 komentar

  1. I just stumbled on your blog when i was lookng on google. I have to say that the information here was the most complet that I found anywhere. I am definitly bookmarkin this to come bck and read later

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com