ŠTA SE KRIJE IZA UBISTVA U BIJELOM POLJU? Pripadnik JSO pokušao likvidaciju Ćatovića kom je najbolji prijatelj OZLOGLAŠENI BJEGUNAC - Volim Podgoricu

ŠTA SE KRIJE IZA UBISTVA U BIJELOM POLJU? Pripadnik JSO pokušao likvidaciju Ćatovića kom je najbolji prijatelj OZLOGLAŠENI BJEGUNAC

Državljanin Srbije Željko Pavkov (47), koji je ubijen u obračunu koji se odigrao prije tri noći u selu Potkrajci kod Bijelog Polja, bio je nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), takozvanih crvenih beretki, a onda mu se poslednjih 10 godina izgubio svaki trag.

Pavkova je ubio tridesetdvogodišnji Elvis Ćatović, koji je, kako je ispričao policiji bio meta ove crvene beretke i njegovog saradnika Ljubomira Lazića (48) iz Zemuna.

Naime, Pavkov i Lazić ušli su nelegalno u Crnu Goru, a onda u noći između ponedeljka i utorka došli do kuće Elvisa Ćatovića. Prvi rezultati istrage pokazuju da su srpski državljani ušli u Crnu Goru sa namjerom da Ćatovića ubiju!

Prema istrazi, oni su došli do Ćatovićeve kuće i zapucali na njega. Kako je Ćatović ispričao policiji, osjetio je da je ranjen u ruku, ali pucanj navodno nije čuo. Nakon toga, prema njegovoj verziji napada, on je pobjegao ka njivi i odatle zapucao na napadače.

Tokom pucnjave ubio je Pavkova, a ranio Lazića, koji je inače iz Zemuna.

– On je tri lica primijetio. U momentu dok je zaključavao automobil čuo je šum prilaska s leđa jednog lica, okrenuo se i u neposrednoj blizini od par metara vidio je nešto kao maglu nakon čega je počeo da gubi vid, udara tijelom o automobil i kuću s namjerom da pobjegne – rekao je Ćatovićev branilac.

Elvis Ćatovic je od ranije poznat policijiFOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA
Elvis Ćatovic je od ranije poznat policiji

Ćatović je pogođen u predjelu nadlaktice, ali je nakon ukazane medicinske pomoći uhapšen zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja.

– Prilikom vršenja uviđaja nađen je veliki broj tragova: čaure, municija kao i dva pištolja kalibra 7,76 mm, od čega jedan sa prigušivačem. Svi tragovi su izuzeti s lica mjesta i poslati su na vještačenje Forenzičkom centru u Danilovgradu. Tijelo pokojnog Pavkova poslato je na obdukciju, dok je Lazić zadobio teške tjelesne povrede i nalazi se na liječenju u Kliničkom centru u Podgorici – kazao je viši državni tužilac Hasan Lukač.

Odlikovani pripadnik JSO

Pavkov je bio nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), takozvanih crvenih beretki. Kao pripadnik te jedinice nagrađivan je i odlikovan spomen znakom.

Odlikovan je i priznanjem za zasluge, a u toj jedinici bio je član izviđačkog odreda.

Prema nezvaničnim informacijama u Srbiji je osuđivan zbog pokušaja ubistva 1999. godine.

Kako nezvanično saznaje Blic srpska policija poslednjih deset godina nema nikakav trag o kretanju Pavkova. Crnogorski mediji pišu da je on unajmljen kako bi likvidirao Crnogorca, koji nije osuđivan, pa motiv pokušaja ubistva za sada nije poznat. Prema nezvaničnim informacijama crnogorskih medija, Pavlov je navodno bio plaćeni ubica.

Imali pomoć iz Crne Gore

Izvor blizak istrazi je ispričao da su Pavkov i Lazić najvjerovatnije imali logističku podršku među Bjelopoljcima i da ispituju njihovo kretanje i kontakte u tom gradu.

Policija sumnja da je Ćatović praćen do kuće. U policiji sumnjaju da su Pavkov i Lazić pratili Ćatovića, s obzirom da živi u jednosmjernoj ulici van Bijelog Polja do koje je teško doći za nekog ko ne poznaje grad.

Istraga u toku

S obzirom da su na mjestu zločina pronađeni brojni tragovi i više oružja, policija još ispituje ko je sve pucao i ko na koga.

U neposrednoj blizini tela ubijene crvene beretke pronađen je i pištolj „vzor“, kal. 7,65 mm sa prigušivačem.

– Slijede dalje policijsko-tužilačke mjere radnje u ovom predmetu – navodi se u saopštenju policije.

Dugovi iz prošlosti povod za obračun?

I Ćatović je policiji poznat jer je neko vrijeme radio kao građevinski radnik na gradilištima u Njemačkoj odakle je protjeran nakon što je nanio teške tjelesne povrede jednom radniku.

Kako Kodex.me saznaje iz izvora bliskih istrazi, Ćatović je konstantno dobijao prijeteće poruke preko svog brata od tetke zbog obračuna koji se desio u Njemačkoj.

Prema nezvaničnim informacijama, Ćatović je hapšen i u Srbiji zbog više krađa automobila u Novom Sadu. Kako se sumnja, Ćatović je otuđena vozila prodavao u Crnoj Gori. Nakon hapšenja, Ćatović je pristao na saradnju sa Specijalnim Tužilaštvom u zamjenu za blažu kaznu. On je, kako saznaje ovaj portal, istražnim organima odao imena saradnika u tom poslu.

Ćatović je istražiteljima ispričao da su državljani Srbije “došli da traže” reket i kako su objavili mediji, naplate dug. Da je bio svjestan da mu neraščišćeni računi predstavljaju opasnost potvrđuje i to što se uvijek naoružan kretao gradom što se i nije trudio da prikrije.

Nikuda bez pancira

Da je Crnogorac znao da mu se nešto sprema govori i podatak da iz kuće nikada nije izlazio bez zaštitnog prsluka, piše ovaj list.

Prijatelj sa poznatim bjeguncem

Nakon bjekstva iz Njemačke, Ćatović se počeo intenzivno da provodi vreme sa sugrađaninom, inače bjeguncem iz švajcarskog zatvora, Safetom Kolićem. Kolić je robijao zbog više desetina provala i krađa.

Ćatović i Safet KolićFOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA
Ćatović i Safet Kolić

Pištolj u ilegalnom posjedu koji je od njega oduzet nakon vatrenog obračuna ispred kuće je, kao i džip marke “nissan”, kako se javno hvalio, dobio na poklon upravo od Safeta Saka Kolića.

Kolić je, kako pišu lokalni mediji, sinoć čekao ispred Tužilaštva da se završi Ćetovićevo saslušanje.

Ćatović je u proteklom periodu bio stalno u društvu Kolića i za njega obavljao mnoge poslove vezano za izvođenje građevinskih radova.

volimpodgoricu.me/blic.rs

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com