Dvostruki ubica od 2006. izmiče pravdi : Crnogorska policija i dalje ne uspijeva da ga uhapsi - Volim Podgoricu

Dvostruki ubica od 2006. izmiče pravdi : Crnogorska policija i dalje ne uspijeva da ga uhapsi

Cr­no­gor­ska po­li­ci­ja ni na­kon dvanaest go­di­na ni­je ušla u trag Kom­ne­nu Čpaj­ku, ko­ji je op­tu­žen za ubi­stvo La­za­ra Dra­ško­vi­ća i Mla­den­ke Jan­ko­vić 2006. go­di­ne u Bu­dvi.

Čpa­jak je pre­su­dom Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci osu­đen na 30 go­di­na ro­bi­je zbog ovog svi­re­pog ubi­stva. Za njim je ras­pi­sa­na me­đu­na­rod­na po­tjer­ni­ca, a nje­go­ve fo­to­gra­fi­je na­la­ze se na saj­tu In­ter­po­la.

Dvo­stru­ko ubi­stvo do­go­di­lo se 23. ju­la 2006. go­di­ne u Bu­dvi oko 20.45 ča­so­va, u na­se­lju La­zi, ka­da je Čpa­jak po ula­sku u „audi A6”, za či­jim upra­vlja­čem se na­la­zio Dra­ško­vić, a na mje­stu su­vo­za­ča Jan­ko­vi­će­va, sa zad­njeg sje­di­šta iz pi­što­lja „CZ M57” ka­li­bra 7,62 mm is­pa­lio dva pro­jek­ti­la u gla­vu Dra­ško­vi­ća i je­dan u po­ti­ljač­ni pre­dio Jan­ko­vi­će­voj, na­no­se­ći im te­ške po­vre­de usled ko­jih je na­stu­pi­la smrt.

Čpa­jak je 15 mi­nu­ta pri­je ubi­stva po­zvao Dra­ško­vi­ća te­le­fo­nom da do­đe u La­zi, gdje on ima stan. Dra­ško­vić, ko­ji je da­vao no­vac pod ka­ma­tu i bio stra­stve­ni koc­kar, oda­zvao se po­zi­vu jer mu je Čpa­jak već du­go­vao mno­go pa­ra.

Ne slu­te­ći da će bi­ti bru­tal­no ubi­jen, Dra­ško­vić je oti­šao na do­go­vo­re­no mje­sto. Po­što je pret­hod­no u gra­du bio u ka­fi­ću s Jan­ko­vićevom, sa njom se upu­tio i u La­zi. Ka­da su sti­gli, Dra­ško­vić je okre­nuo „audi”, po­di­gao ruč­nu koč­ni­cu, jer je na tom mje­stu niz­br­di­ca, i sa­če­kao da se po­ja­vi Čpa­jak.

Ubi­ca je ušao na zad­nja vra­ta „audi­ja”, sjeo iza vo­za­ča, od­mah iz­va­dio pi­štolj TT, ka­li­bra 7,62, i is­pa­lio dva hi­ca u po­ti­ljak La­za­ru. Po­sli­je to­ga usli­je­di­la je pra­va dra­ma ka­da je ne­sreć­na dje­voj­ka, u pa­ni­ci, po­ku­ša­la da iza­đe iz auta.

Ni­je joj bi­lo spa­sa jer ju je ubi­ca de­snom ru­kom uhva­tio za ko­su i pu­cao joj u po­ti­ljak. Be­ži­vot­no ti­je­lo ubi­je­ne pa­lo je i uda­ri­lo u pro­zor. Ka­da je bio si­gu­ran da ih je obo­je li­kvi­di­rao, on je spu­stio ruč­nu koč­ni­cu i gur­nuo „audi” niz str­mi­nu. Smi­šlje­no je osta­vio pi­štolj po­red Dra­ško­vi­će­vog ti­je­la ka­ko bi na­pra­vio po­met­nju i na­veo in­spek­to­re da mi­sle da je u pi­ta­nju sa­mo­u­bi­stvo, u šta se u po­čet­ku i vje­ro­va­lo.

U ovom po­stup­ku na po­la go­di­ne za­tvo­ra osu­đe­na je i Ne­ven­ka Klja­jić, jer je, ka­ko se na­vo­di u pre­su­di, ona dan ka­sni­je po­mo­gla Čpaj­ku da ne bu­de ot­kri­ven ta­ko što je na­kon sa­zna­nja da je iz­vr­šio dvo­stru­ko ubi­stvo an­ga­žo­va­la Dar­ka Da­vi­do­vi­ća da ga za 30 eura svo­jim vo­zi­lom pre­ve­ze od Bu­dve do Su­to­mo­ra, oda­kle je po­bje­gao u ne­po­zna­tom prav­cu.

1 komentar

  1. Can I merely say what a relief to uncover somebody who in fact knows what theyre preaching about over the internet. You definitely realize how to bring an issue to light and work out it crucial. Workout . ought to see this and appreciate this side in the story. I cant believe youre less popular as you certainly possess the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com