Prečke, stative i golman Perović zaustavili Budućnost - Volim Podgoricu

Prečke, stative i golman Perović zaustavili Budućnost

dbijale su se od prečke…

“Nedostajali su samo golovi, meč je bio sjajan. Mi smo bili nešto slabiji u prvom poluvremenu, vjerovatno zbog pritiska koji smo sami sebi nametnuli. A u drugom dijelu – mislim da za tako kratko vrijeme ni u pripremnoj utakmici nismo stvorili toliki broj šansi. Nisam zadovoljan realizacijom, svaka čast golmanu protivnika, ali smo promašili neke šanse gdje se čuvar mreže ne pita”, rekao je trener Budućnosti Zoran Govedarica.

Sreća je, dakle, nedostajala timu Zorana Govedarice da se iskupi za poraz od Mladosti u prošlom kolu. Nedostatak sreće, ili još nečega – tek, Budućnost je za samo četiri dana od glavnog favorita za titulu došla do 4. mjesta na tabeli.

Lovćen je, međutim, bio pod Goricom više nego dostojan rival, naročito u prvom dijelu, a prvi je mogao i do vođstva – sjajan udaracJovana Vujovića u 3. minutu zaustavila je stativa.

Okvir je samo dva minuta kasnije uzdrmao iDriton Camaj za Cetinjane, ali iz mrtvog ugla, sa spoljne strane, tako da ta lopta i nije bila realna opasnost po gol Milana Mijatovića.

Budućnost se brzo povratila, a u 17. minutu viđen je najljepši momenat na meču – sjajan udarac veziste domaćih Mijića sa 20 metara “raspalio” je mjesto gdje se spajaju stativa i prečka…

Goran Vujović imao je dobru šansu u 22. minutu da nastavi golgetersku seriju, da bi u nastavku gledana potpuna dominacija domaćih, i revija šansi i promašaja ispred Perovićevog gola.

Dva puta je prečku pogodio Vlaisavljević – jednom (nogom) iz lakše, pa glavom iz teže pozicije, tri udarca imao je Mihailo Perović,Draško Božović je sa sedam metara propustio zicer nad zicerima, dok su štoperi Adžić iKorea zasmetali jedan drugom kada su svi vidjeli loptu u mreži.

Na kraju, umalo kazna – šut odličnog veziste Lovćena Jovana Vujovića u 90. minutu prohujao je pored stative.

“Bio je ovo izazov za nas protiv ekipe koja juri titulu. Imali smo napadački stav, u prvom poluvremenu i bili bolji. Kasnije smo svi vidjeli snagu Budućnost, a mi smo se povukli. U ovom meču me je obradovalo to što moji igrači ne misle o protivniku, već da uvijek žele da daju maksimum”, istakao je trener Cetinjana Dejan Roganović.

BUDUĆNOST – LOVĆEN 0:0

Podgorica – Stadion pod Goricom. Gledalaca: 800. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Žuti kartoni: Sekulić, Vlaisavljević (Budućnost), Perović, Eraković (Lovćen).

Budućnost: Mijatović, Milić, Korea, Adžić, Tučević, Mirković, Božović, Mijić (87. Raičević), Đurišić (70. Sekulić), Vlaisavljević (79. Ivanović), Perović.

Lovćen: Perović, Radunović, Draganić, Radišić, I. Marković (64. Stevović), Eraković, J. Vujović, Camaj (88. Bujiša), Igumanović, Zarubica (56. Ž. Marković), G. Vujović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com