ĐOKOVIĆ POSTAO BESMRTAN: Novak pregazio Federera u finalu Sinsinatija i ušao u istoriju kao prvi teniser sa svih 9 MASTERSA! - Volim Podgoricu

ĐOKOVIĆ POSTAO BESMRTAN: Novak pregazio Federera u finalu Sinsinatija i ušao u istoriju kao prvi teniser sa svih 9 MASTERSA!

Novak je na ovaj način osvojio Zlatni Masters, ono što niko nije uspio nikada u istoriji ovog sporta.

Srpski teniser je do 24. pobede u 46. mdjusobnom duelu sa Federerom došao posle sat i 25 minuta igre.

Djoković je dobro počeo meč, već u prvom gemu je došao do brejk lopti, ali ih nije iskoristio. Uslijedili su sigurni servis gemovi na obje strane, da bi srpski teniser u sedmom gemu došao do brejk lopte koju je iskoristio posle neiznudjene greške Federera iz forhenda.

On je potom sigurnim servisima potvrdio prednost brejka, a posle brzo osvojenog gema Švajcarca, došao i do vodjstva od 1:0 u setovima na svoj servis.

Početak drugog seta donio je sličan rasplet kao i prvi, Djoković je prijetio, ali nije došao do brejka. Uslijedio je ipak brejk Švajcarca i vodjstvo od 2:0, medjutim, srpski teniser je odmah uspio da uzvrati i izjednači na 2:2.

Sedmi gem drugog seta takodje je bio odlučujuć. Federer je opet, kao i u prvom setu pri rezultatu 40:40, napravio duplu grešku, a potom je na brejk lopti uslijedio odličan pasing-šot Djokovića za vodjstvo od 4:3.

Bez mnogo neizvijesnosti Djoković je priveo meč kraju i došao do novih 1.000 poena na ATP rang-listi.

Posle ovog turirna Novak će ponovo napredovati na ATP listi. Na novoj listi Đoković će biti šesti teniser svijeta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com