Kuću u Srbiji možete kupiti i za 2.000 evra! Za 8.000 dobijate i pomoćne objekte i nekoliko hektara zemlje - Volim Podgoricu

Kuću u Srbiji možete kupiti i za 2.000 evra! Za 8.000 dobijate i pomoćne objekte i nekoliko hektara zemlje

U pojedinim mjestima Vojvodine, kuća sa okućnicom, pomoćnim objektima i nekoliko hektara zemlje može da se kupi za 5.000 do 8.000 evra, dok Padeju nadomak Kikinde kuća može da se kupi za 2.000 evra

Sve više građana koji žele da pobjegnu od gradske vreve podiglo je ponudu placeva, ali i njihovu cijenu koja se u vikend naseljima kreće od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra.

U Srbiji je situacija takva da placeva ima najviše na Kosmaju i Fruškoj gori. Činjenica je i da su se građani koji imaju novca već snašli, ali i da je sve više onih koji sa nešto tanjim novčanikom žele da kupe nekoliko ari za odmor. U obzir dolaze i goli placevi sa strujom i vodom, ali i starije i manje kuće sa okućnicom.

U okolini Beograda ponuda je dobra, a cijena je od 2.000 do 4.000 evra po aru. Riječ je o vikend naseljima kao što su Vinča, Grocka, Begaljica, Belegiš, te naselje Zuce u podnožju Avale. Sve traženiji su i nešto udaljeniji placevi u okolini Mladenovca i Sopota gdje je i cijena dosta povoljnija.
FOTO: PROFIMEDIA

– Na Kosmaju, recimo, na kilometar od samog vrha ove planine, koja se nalazi na 60 kilometara od centra Beograda, ar placa košta od 400 do 750 evra. Riječ je o građevinskim placevima, uz glavni put, čija je površina oko 10 ari, sa strujom, ali bez vode. Ovi placevi udaljeni su od Mladenovca oko 14 kilometara i ubrajaju se u grupu vikend placeva. U istom dijelu, cijena kuća sa kompletnom infrastrukturom je od 18.000 do 60.000 evra – kaže Tanja Jovančević iz agencije koja u svojoj ponudi pretežno ima Kosmaj.

U ovom kraju u mjestu Oglavci, udaljenom 12 kilometara od Mladenovca, na prodaju se nudi i građevinski plac od 20 ari sa pogledom na cijelu Šumadiju. Nema vode i struje, a cijena je 10.000 evra.

Na Zlatiboru su cijene dosta veće. U naselju Zova, udaljenom oko dva kilometra od centra Zlatibora, ar košta oko 3.500 evra, a u naselju Gajevi, udaljenom oko tri kilometra od centra, ar je od 2.000 do 4.000 evra. Za placeve bliže popularnom centru treba izdvojiti više, čak i do 20.000 evra po aru. Međutim, zbog velikog rasta gradnje na Zlatiboru, u poslednjih nekoliko godina, danas je gotovo nemoguće naći slobodan plac bliže centru i jezeru.

FOTO: PROFIMEDIA

Kuće na Zlatiboru istovremeno se nude po cijeni od 30.000 do 150.000 evra. U selu Sirogojno ponuda je bolja i povoljnija, pa je kuću sa placem od nekoliko ari moguće kupiti već za 10.000 evra.

Oni koji vole manje urbane planine i manju gužvu, mogu na Goliju, gdje su cijene od 700 do 1.000 evra po aru. Slične cijene su i u okolini Goča, planini koja se prostire iznad Vrnjačke Banje.S druge strane, cijenu godinama drže i placevi na Fruškoj gori. Sremska strana je skuplja i više tražena od bačke strane, ali generalno ispod 10.000 evra teško da je moguće kupiti pristojan plac. U okolini Sremskih Karlovaca i Stražilova ar je od 2.000 do 5.000 evra, a u okolini manastira Krušedol oko 3.000 evra.

U Vojvodini kuća s placem za 5.000 evra

Istovremeno je u Vojvodini kuću ili salaš moguće kupiti mnogo jeftinije. U pojedinim mjestima, kuća sa okućnicom, pomoćnim objektima i nekoliko hektara zemlje može da se kupi za 5.000 do 8.000 evra. U Padeju nadomak Kikinde kuća može da se kupi za 2.000 evra, a u okolini Zrenjanina starija kuća s placem može da se kupi i za 5.000 evra.

 

(Blic)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com