Rnković tvrdi da nije dio kriminalne grupe, Tužilaštvo ga tereti za šverc droge - Volim Podgoricu

Rnković tvrdi da nije dio kriminalne grupe, Tužilaštvo ga tereti za šverc droge

Marko Rnković, jedan od članova kriminalne organizacije koja se tereti za planiranje najtežih krivičnih djela, negirao je optužbe koje mu Specijalno tužilaštvo stavlja na teret. Prema saznanjima Pobjede, on je tvrdio da nema veze sa kriminalnom grupom i opovrgao sve navode Specijalnog tužilaštva i policije na njegov račun.

Istražitelji su ipak dobili priznanje od ostalih članova i upotpunili dokazni materijal protiv više osoba, te otklonili minimum šansi da su napravili propust u istrazi.

POSJETA HRVATSKOJ

Kako je Pobjedi saopšteno iz izvora bliskih istrazi, do jasnih i preciznih uloga svih članova inspektori su doši višemjesečnim radom. Osim „novih“ tragova i dokaza, istražitelji imaju materijal iz tajnog nadzora. Detaljnim praćenjem slučaja utvrđeno je da se Rnković, kako istražitelji sumnjaju, bavio međunarodnim švercom droge. Istražitelji pretpostavljaju da je iz Hrvatske pokušao da prokrijumčari 40 kilograma skanka. Navodno, do realizacije nije došlo zbog prethodnog duga, što je Rnkovića razljutilo, pa je državljanina Hrvatske, koji mu je bio veza za ovaj posao, oteo i zastrašivao.

Došli su do saznanja da je Rnković boravio u toj zemlji kako bi do Crne Gore dopremio drogu. On je to kategorično negirao pred tužiocem. Kazao je da je u Hrvatskoj boravio kod prijateljice, a ne zbog krijumčarenja droge. Inspektori su pretresom njegove kuće pronašli devet metaka, kao i još neke predmete koji su ključni dokaz u ovom postupku.

Osim protiv Rnkovića, krivična prijava podnijeta je i protiv dvojice pritvorenika – braće Janka i Predraga Vukadinovića. Rnković je uhapšen nedavno zbog nasilničkog ponašanja. Hapšen je i prije četiri godine zbog sumnje da je zapalio automobil policajca Milomira Cakovića, da bi mu se osvetio zbog legitimisanja. U požaru je izgorio i „citroen C3“, vlasništvo Cakovićeve sestre Milanke.

Njegov cimer Predrag Vukadinović uhapšen je zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je ubila Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta u centru Podgorice. Kod Janka Vukadinovića pronađen je telefon kojim je komunicirao sa uhapšenima koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije. On je tokom trećeg pretresa ćelije predao telefon inspektorima, koji su pratili njegovu komunikaciju sa ostalim osumnjičenima. Uhapšeni su Željko Đukić (39), Miloš Božović (21), Dragoje Vukčević (30), Lazar Raičević (21), Balša Todorović (23), Đurađ Lončar (23), Arnel Mandić (20), Radoš Popović (29) i Smail Lekić (34).

Policija potražuje D. A. (17) i D. A. (31), za koje postoji osnovana sumnja da su prihvatili članstvo u kriminalnoj organizaciji zajedno sa sedam osoba koje su ranije uhapšene.Traga se i za Markom Jovanovićem, koji se sumnjiči da je počinilac dvostrukog ubistva u centru Podgorice.Policija je pretresla 15 lokacija na teritoriji Podgorice i Bara i zaplijenila veću količinu oružja i eksploziva.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com