Teška noć na Paštrovskoj gori: Požar se spustio do magistrale - Volim Podgoricu

Teška noć na Paštrovskoj gori: Požar se spustio do magistrale

Jaka bura sinoć je sat nakon ponoći raspamsala požar na Paštrovskoj gori, a vatra se u jednom trenutku spustila skroz do magistrale.

Iz budvanske Službe zaštite i spasavanja jutros je TV Vijesti potvrđeno da su imali veoma tešku noć i da je uz pomoć kolega iz Kotora, Bara i Tivta vančovječanskim naporima spriječena katastrofa.

Komandir Službe za zaštitu i spašavanje Budva, Dragan Božović, kazao je za TV Vijesti da je požar za samo 15 minuta sa vrha brda došao do magistrale i da su bila ugoržena sela i pumpa u Reževićima.

“Uspjeli smo to da spavimo, da ne izgori nijedna kuća, da niko ne strada, da se niko ne povrijedi”, kazao je Božović za TV Vijesti.

On je kazao da je situacija trenutno pod kontrolom.

 

Juče tokom dana nepristupačan teren je onemogućavao vatrogascima da priđu vatrenoj stihiji.

Na tom lokalitetu bila su angažovana tri aviona bila angažovana tri aviona Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP-a su dodali da je Direktorat u stalnoj komunikaciji sa Službom zaštite i spašavanja Budva, prati stanje na terenu i da će u skladu sa razvojem situacije preduzimati odgovarajuće mjere i radnje.

Vatrogasne ekipe su u pripravnosti.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com