Ukoliko VEČERAS ugledate OVU POJAVU ispuniće vam se JEDNA ŽELJA! Ipak, postoji preduslov - Volim Podgoricu

Ukoliko VEČERAS ugledate OVU POJAVU ispuniće vam se JEDNA ŽELJA! Ipak, postoji preduslov

Ukoliko večeras vidite zvijezdu padalicu, ispuniće vam se jedna želja. Preduslov je da vjerujete, jer se danas Sveti Lavrentije i vjeruje se da su zvijezde padalice, u stvari njegove suze.

Među vjernicima veoma poštovan svetac, Sveti Lavrentije, poznat je kao veliki borac za siromašne i kao neko ko je pomogao mnogim slijepim ljudima da progledaju.

Čuvao je imovinu crkve, kao svoju, čak i u vrijeme najvećih progona vjernika.

Ovaj praznik slave bibiliotekari, jer je nakon što je osuđen na mučenje i stradanje, Sveti Lavrentije od nevjernika sakrio sve dragocjene crkvene knjige i spise. Zato ga danas ljubitelji knjige i pisane riječi slave i veličaju.

Sveti Lavrentije je bio istrajan i odan svojoj vjeri, pa je zbog toga bačen u tamnicu. I tada je činio čuda. Po biblijskim pričama ovaj svetac je mogao da izliječi sljepilo samo jednim dodirom ruke. Zbog čuda koje je u zatočeništvu činio bacili su ga na neviđene muke. Bio je zatvoren u metalom kovčegu ispod kojeg je zapaljena vatra.

I tada je ostao vjeran Hristu. Iako je umro u najtežim mukama bio je do zadnjeg momenta nasmijan, pa se smatra da se na današnji dan treba što više smijati.

Za njegov dan se vezuje legenda da se u toj noći javlja veći broj zvijezda padalica, a da su to zapravo suze ovog sveca.

Oni koji dovoljno vjeruju i večeras vide zvijezdu padalicu mogu da traže da im Sveti Lavrentije ispuni jednu želju i on će to zaista učiniti.

2 komentara

  1. I don’t pretend to recognize why, yet I personally couldn’t hope to really find what I wanted. Your blog notified me to thinking that I had previous missed. Please do not discontinue creating at this grade.

  2. I as well as my pals ended up examining the excellent information and facts found on your web blog while quickly developed an awful feeling I had not expressed respect to the site owner for those secrets. Those guys were as a result stimulated to learn all of them and have now without a doubt been loving those things. Thank you for simply being well considerate and then for obtaining variety of smart issues millions of individuals are really eager to know about. My personal sincere apologies for not saying thanks to you sooner.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com