Ivana kreće u prvi razred, i zbog nje je otvorena škola u pivskom selu Pišče - Volim Podgoricu

Ivana kreće u prvi razred, i zbog nje je otvorena škola u pivskom selu Pišče

U pivskom selu Pišče, nakon, dvije godine, ponovo se otvara područno odjeljenje osnovne škole. Ministarstvo prosvjete otvorilo je odjeljenje na selu i tako izašlo u susret majci šestogodišnje djevojčice, Milijani Drinčić, kako njena najmlađa kćerka ne bi morala da ide u đački dom i u školu u Plužinama.Malena Ivana ne mora u đački dom

Šestogodišnja Ivana Drinčić kreće u prvi razred. Majka Milijana kaže da bi bilo neizvodljivo i nehumano šestogodišnje dijete poslati da živi u đački dom u Plužinama.

“Pisala sam dopis ministarstvu prosvjete i obraćala se ministru poljoprivrede Milutinu Simoviću kada je dolazio u Plužine i izašli su mi u susret. Škola će početi da radi u septembru i moja Ivana će krenuti u prvi razred u školu koja je samo par stotina metara od kuće. Imam tri starije kćeri koje pohađaju školu u Plužinama i žive u domu. Ivana ne bi mogla jer kako dijete odvojiti od majke koja ne bi imala mira od briga”, rekla je Milijana.

Škola na Pišču je stara stotinu i jedanaest godina. Školska zgrada je očuvana iako trebaju sitnije popravke, kazala je Ivanina majka.

Plužinska lokalna samouprava obezbijedila je besplatno udžbenike za osnovce.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com