PODGORICA: Filmovi Momira Matovića na Sastavcima - Volim Podgoricu

PODGORICA: Filmovi Momira Matovića na Sastavcima

Odabrani filmovi autora Momira Matovića biće prikazivani tokom naredna četiri dana u okviru filmskih večeri koje organizuje manifestacija “Podgoričko kulturno ljeto 2018”, a koje počinju večeras i traju do 30. avgusta. Matovićevi filmovi biće prikazani na Ljetnjoj sceni, iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice, sa početkom u 20 časova, a ulaz na projekcije je besplatan.

Filmovi su nastali u produkciji matFILMA Montenegro, a kako su istakli organizatori, tematski su vezani za staru Podgoricu i poslijeratni Titograd.

Projekcija filmova “Ispovijest Ribnice” i “Život ih je svemu naučio” planirana je za večeras. Na sjutrašnjem programu je projekcija dugometražnog dokumentarnog filma „Titograd 70“ (prvi dio).

“Iz ratnog pepela Podgorice uzdigao se novi Titograd. Sve u ovom filmu asocira na uspomene koje su bolne, opominjujuće, vrcave i duhovite”, kažu organizatori i dodaju da će drugi dio ovog filma biti prikazan u srijedu:

“Uz veliki broj arhivskih fotografija i snimaka odmotava se duhovita i potkad opominjujuća priča o davnašnjem gradu i životu”, istakli su oni.

Dugometražni dokumentarni film “To ludo srce” publika će moći pogledati u četvrtak na samoj završnici festivala, a taj film donosi sentimentalnu i uzbudljivu sagu o prvim titogradskim rokerima 60-tih godina.

“U slučaju vremenskih nepogoda filmovi će biti prikazani u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović” po datom redosljedu i u istim terminima”, istakli su organizatori.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com