KRIJE SE U CRNOJ GORI? Organizovao dva UBISTVA? Milo gostovao kod njega… - Volim Podgoricu

KRIJE SE U CRNOJ GORI? Organizovao dva UBISTVA? Milo gostovao kod njega…

Azerbejdžanski oligarh Telman Ismailov, koji je optužen da je organizovao dva ubistva u Rusiji, navodno se od Interpola krije u jednoj iznajmljenoj vili u Crnoj Gori.

To je objavio portal „Crimerussia”, koji se bavi vijestima iz kriminala u toj zemlji. Taj portal tvrdi da je Ismailov namjerno izabrao Crnu Goru, koja ga „štiti od izručenja (ekstradicije) ruskim vlastima”.

Ismailov je vlasnik luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji – „Mardan Palace”, najskupljeg hotela u Evropi čija je gradnja koštala preko 1,5 milijardi dolara. Prema podacima britanskog lista „Gardijan” iz 2009. godine, jedan od gostiju Ismailova u tom turskom kompleksu bio je i tadašnji crnogorski premijer, a danas predsjednik države Milo Đukanović.

Ismailov se potražuje u Rusiji zbog pokušaja ubistva pop pjevača Avrama Rusa u noći između 18. i 19. avgusta 2006. godine. Nepoznate osobe tada su pucale iz kalašnjikova na automobil kojim je u jednoj moskovskoj ulici upravljao poznati pjevač. Ruso je tada teško ranjen, ali je uspio da pobjegne ubicama. To je bio drugi napad na njega, a prethodno je bio i kidnapovan.

Moskovsko tužilaštvo otvorilo je krivični slučaj pokušaja ubistva (članovi 30 i 105 Krivičnog zakona Ruske Federacije). Prema ranijim izvještajima, pjevača je sponzorisao upravo Telman Ismailov koji je, navodno, u njegovu karijeru uložio oko 2,5 miliona rubalja. U jednom trenutku Ismailov je shvatio da je novac dao uzalud, nakon čega je navodno i organizovao pokušaj ubistva.

Prema izvoru portala „Crimerussia”, oligarh se tereti za organizaciju ubistva dva preduzetnika. Optužen je 11. novembra 2017. godine i traži ga Interpol.

Svjetski mediji pisali su o Ismailovu i tokom 2013. godine, nakon što je objavljena vijest da su glumica Monika Beluči i Vensan Kasel odlučili da se razvedu nakon 14 godina braka. Brojni mediji tada su objavili da je Beluči četiri godine, odnosno od 2009. godine u aferi sa Telmanom Ismailovim.

Monika i Telman su se upoznali u Turskoj. Pisano je i da je Ismailov radi otvaranja svog hotela „Mardan Palace” unajmio privatni avion kako bi prenio ogromne zalihe najkvalitetnijeg kavijara i platio Paris Hilton, Ričarda Gira, Šeron Stoun i Toma Džounsa da prisustvuju žurci.

Hotel je nazvan po Telmanovom ocu Mardanu, a na njegove plaže prebačeno je 9.000 tona finog pijeska iz Egipta. Najskuplja soba koštala je tada 19.000 dolara po danu.

Vl.O.

Sumnjivo poslovanje

Ismailov je rođen je u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, kao deseto od dvanaestoro djece u jevrejskoj porodici. Vlasnik je brojnih kompanija širom svijeta, a u Rusiji je studirao ekonomiju i u toj zemlji je proveo veći dio života. Bio je vlasnik i Čerzikovski pijace u Moskvi, najveće te vrste u Evropi, koja je zatvorena zbog sumnjivog poslovanja 2009. godine.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com