VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI: Učenik sedmog razreda skočio kroz prozor - Volim Podgoricu

VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI: Učenik sedmog razreda skočio kroz prozor

Učenik sedmog razreda Druge osnovne škole u Brčkom jutros je nekoliko minuta prije početka školske nastave skočio kroz prozor.

Srećom, prema riječima predstavnika Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senada Osmanovića, učenik je izvan životne opasnosti.

Osmanović je kazao da je učenik vjerovatno skočio zbog porodičnih problema i pritiska koje je osjećao, dodajući da se radi o odličnom učeniku i da nije problematičnog ponašanja, saopšteno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

“Učenik je izvan životne opasnosti i prošao je uz lakše tjelesne povrede. Utvrdiće se odgovornost svih aktera školskog sistema. Prema neslužbenim informacijama, učenik je samovoljno skočio, vjerovatno zbog porodičnih problema i pritiska koji je osjećao”, kazao je Osmanović.

Dodao je kako je današnji događaj još jedan pokazatelj da obrazovne institucije, ali i roditelji, treba više da sarađuju i bave se više vaspitnim radom, a komunikacija između stručnih timova svih škola, razrednih starješina, roditelja i učenika mora se podići na veći nivo.

“Apelujem na roditelje da, koliko mogu, kontrolišu i društvene mreže, da obrate pažnju s kim njihova djeca komuniciraju, druže se, ali i da očekivanja uspjeha od učenika budu u nekom realnom odnosu i mogućnostima. Često se djeci učenicima postavljaju veći zahtjevi, što im stvara određeni pritisak i, nažalost, mogu reagovati na način kao što se danas desilo”, kazao je Osmanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com