Branimir Popović podnio ostavku, Vlada je prihvatila - Volim Podgoricu

Branimir Popović podnio ostavku, Vlada je prihvatila

Umjetnički direktor Crnogorskog narodnog pozorišta Branimir Popović podnio je ostavku na tu dužnost, konstatovano je na današnjoj sjednici Vlade.

Vlada ga je i formalno razriješila.

“Ministar kulture, na osnovu člana 47 stav 1 Zakona o kulturi, podnio je Vladi Crne Gore predlog da se Branimir Popović, glumac, umjetnički direktor Javne ustanove Crnogorsko narodno pozorište, razriješi dužnosti, na lični zahtjev. U obrazloženju predloga, između ostalog, naveo je da je Branimir Popović imenovan za umjetničkog direktora JU Crnogorsko narodno pozorište, Rješenjem Vlade Crne Gore od 10. marta 2016.  pa imajući u vidu da je imenovani 25. jula 2018.podnio ostavku na navedenu dužnost, u skladu sa članom 27 stav 3 tačka 1 Zakona o kulturi, predlaže Vladi da Branimira Popovića razriješi dužnosti umjetničkog direktora Crnogorskog narodnog pozorišta, prije isteka mandata”, navodi se u Vladinom dokumentu.

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kao stalno radno tijelo Vlade nadležno za pitanja predlaganja imenovanja, postavljenja i razrješenja iz nadležnosti Vlade, razmotrila je predlog ministra kulture i, imajući u vidu da je Branimir Popović podnio ostavku na funkciju umjetničkog direktora Javne ustanove Crnogorsko narodno pozorište, a što je zakonski osnov za razrješenje umjetničkog direktora prije isteka mandata, podnijela Vladi predlog da se Branimir Popović razriješi dužnosti umjetničkog direktora Javne ustanove Crnogorsko narodno pozorište, prije isteka mandata, zbog podnošenja ostavke.

“Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila predlog rješenja Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i, saglasno svojim ovlašćenjima iz člana 47 stav 1, a u vezi sa članom 27 stav 3 tačka 1 Zakona o kulturi, donijela rješenje o razrješenju Branimira Popovića dužnosti umjetničkog direktora Javne ustanove Crnogorsko narodno pozorište, prije isteka mandata, zbog podnošenja ostavke”, piše u dokumentu.

1 komentar

  1. Cudi me ovo, jer je Gej lobi vrlo jak. Evo gore imaju lezbo premijerku. A kod nas bi ovaj gej mogao ubrzo da zamjeni dula radijatora!!!! Opasni su gejevi jado moj, sire se ka sicilijanska mafija!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com