Home / ŽIVOT + / Savjeti / Obratite pažnju kad uzimate OVAJ lijek

Obratite pažnju kad uzimate OVAJ lijek

Najnovije istraživanje pokazalo je da Diklofen u nekim slučajevima povećava mogućnost doživljavanja šloga ili srčanog udara za 50%.

Proučavanjem više od 6 miliona odraslih ljudi došlo se do zaključka da je ovaj lijek protiv bolova mnogo štetniji od ostalih u ponudi.

Diklofen se koristi za ublažavanje groznice, zubobolje i bolova u zglobovima, i njegova upotreba je veoma česta kod osoba svih uzrasta.

Srčani problemi koje izaziva bili su razlog zabrane njegove prodaje bez recepta u apotekama širom Velike Britanije.

Danski stručnjaci su još 1996. godine započeli praćenje 6,3 miliona ljudi koje su kategorisali na osnovu toga kolika je vjerovatnoća da će imati srčane probleme – niska, srednja i visoka.

Pokazalo se da je Diklofen direktno povezan sa oboljenjima kao što su loš rad srca, srčani udar i šlog.

Što je duže korišćen, to je rizik od tegoba bio veći, i evidentno je da je njegova upotreba štetnija u odnosu na druge ljekove.

Čak i male doze Diklofena mogu pogoršati stanje srca, srčani i moždani udar, i izazvati komplikacije u radu ova dva organa.

Naravno, nekim ljudima je ovaj lijek neophodan, ali im se ipak savjetuje traženje nekog alternativnog proizvoda sa slabijim neželjenim dejstvima.

Check Also

NOĆ KRVAVOG MJESECA: Večeras će mnogi koji pogledaju u nebo vidjeti RIJEDAK fenomen, za koji se vezuju mnoga proročanstva

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *