PODGORICA: Na parkingu ukrali automobil porodici iz Šapca, pa im ostavili dokumenta i ključeve od kuće kod Ambasade Srbije - Volim Podgoricu

PODGORICA: Na parkingu ukrali automobil porodici iz Šapca, pa im ostavili dokumenta i ključeve od kuće kod Ambasade Srbije

Mjesec dana je prošlo otkako je porodica Jugović iz Šapca doživjela neprijatnost prilikom ljetovanja u Crnoj Gori, kada im je na parkingu ispred tržnog centra „Delta city“ u Podgorici ukraden automobil.

Međutim, ono što ovaj slučaj čini specifičnim jeste da su se susreli sa vrlo “savjesnim” lopovima.

Naime, bračni par Miloš i Jasmina su sa ćerkom boravili na crnogorskom primorju, a 31. jula su u večernjim satima svratili do Podgorice, gdje su na kratko posjetili Delta city. 

Pola sata prije zatvaranja izašli su iz Delte da bi na parkingu vidjeli da im automobila nema tamo gdje su ga parkirali.

„Napominjem da sam bar dva puta silazio do vozila ispred Delte i ostavljao stvari unutra, a posljednji put u 21:15 sati. Međutim, u 21:30 sati vozilo nije bilo na mjestu gdje je cijelo vrijeme bilo parkirano, već sam na tom mjestu uočio ostatke stakla“, ispričao je Miloš Jugović.

Prvobitno su ih radnici obezbjeđenja uvjeravali da su auto vjerovatno parkirali negdje drugo i da ga dodatno potraže, jer je velika gužva.

Da zlo bude veće – u vozilu su im ostala sva lična dokumenta – lične karte, pasoši i zdravstvene knjižice.

Odmah su prijavili slučaj podgoričkom Centru bezbjednosti, nakon čega su sa inspektorom pregledali snimke nadzornih kamera.

Sljedećeg dana su otišli u Ambasadu Srbije u Podgorici, sa policijskom potvrdom o krađi, kako bi mogli bez ličnih dokumenata da napuste zemlju, ali su da bi bili dostupni policiji ipak ostali u Podgorici koji dan duže.

Međutim, sljedećeg dana iz Ambasade Jugovićima su javili da je neko ostavio lična dokumenta ispred ambasade.

Iako su dokumenta u automobilu Renault Clio bila raspoređena na više mjesta, onaj ko je ukrao vozilo ih je sakupio sve u jedan koverat i ostavio ih ispred Ambasade!

„Iznenađen sam činjenicom da su izvršioci krivičnog djela na moju štetu narednog dana nakon pregleda unutrašnjosti vozila naša lična dokumenta i ključeve, tako nonšalantno, a prije bih rekao krajnje drsko, ostavili ispred policijskih službenika Crne Gore koji obezbjeđuju ambasadu, a da niko od policijskih službenika tu okolnost ne provjerava, a u svakom slučaju nema trag o tome ko je lice koje je ostavilo ta dokumenta, da sam ja taj koji poziva policijske službenike i daje obavještenja, te je izvjesno da je takvo ponašanje izvršioca krivičnog djela jasna poruka policijskim službenicima: „Ne možete mi ništa“, jer ostavljanje dokumenata nije poruka meni, s obzirom na moj lični integritet i članova moje porodice, već upravo policijskim službenicima koji obezbjeđuju ambasadu“, kazao je Jugović.

Iz tužilaštva su za FOS kazali da rade na ovom slučaju, ali da počinilac još uvijek nije pronađen.

U ovom tužilaštvu je formiran predmet povodom navedenog događaja, protiv za sada neidentifikovanog izvršioca krivičnog djela teška krađa. Postupak se nalazi u fazi izviđaja“, kazala je FOS-u državna tužiteljka i portparolka podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva Danka Đerić Ivanović.

Tokom ljetnje sezone obijanja i krađe vozila u Crnoj Gori su češća nego u ostalom dijelu godine.

Iz Uprave policije nisu odgovorili na pitanja FOS-a da li su izuzeli snimke ispred Delte i Ambasade kako bi na taj način identifikovali počinioca ili više njih.

(FOS Media)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com