OVO SE NE PAMTI! Krmača Cveta oprasila čak 21 prase! - Volim Podgoricu

OVO SE NE PAMTI! Krmača Cveta oprasila čak 21 prase!

Krmača Cveta oprasila je sinoć 21 prase, od kojih je 17 njih preživelo. Sve se odigralo na imanju državne ustanove Zavoda za odrasle Male Pčelice u Kragujevcu. Prema riječima dr Vladice Stanojevića, i zaposleni su u samom čudu i sve snage su sada usmjerene da ostala prasad preživi.

-Ne kaže se džaba u narodu „ko trinaesto prase“. I samo je rečeno šta je pririodno, ali ovo nam svima dođe kao neka velika nagrada za trud koji smo uložili da od Doma za odrasle kao državne ustanove napravimo respektabilno preduzeće, koje se samo izdržava i pritom zaradjuje u punu republički budžet- kaže dr Stanojević. On je na čelu tima koji je poslednjih godina od ovog najvećeg centra ove vrste u Evropi uspio da reorganizuje poslovanje i pritom psotigne vrijedne rezultate. Renovirano je 15 hiljada kvadrata smještajnog i radnog prostora, otvoreno 11 radionica, izgrađeno i renovirano pet novih paviljona, izgrađene farme, plastinici otvorena pekara, prodavnica. Sva hrana za 900 štićenika proizvodi se na imanju zavoda.

– Kao pravi domaćini moramo sada da pazimo i o svim prasićima. Upravo se konsultujemo kako će da doje, a prvi utisci su da ćemo uspjeti. Ne guraju se mnogo, napravićemo i tu red ako treba- kaže kroz smijeh dr Stanojević.

Ne pamti se ovakav slučaj

Ne pamti se da je krmača oprasila 21 prase. Prošlogodišnja pobjednica bila je iz Svilajnca sa tačno 17 prasića koliko je i preživjelo na imanju Zavoda za odrasle Male pčelice.

 

(Kurir.rs/D.Ilić; Foto D. Ilić)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com