SRAMNA SLIKOVNICA ZA DJECU: Edukacija o seksu za djecu od 10 i više godina, roditelji u šoku - Volim Podgoricu

SRAMNA SLIKOVNICA ZA DJECU: Edukacija o seksu za djecu od 10 i više godina, roditelji u šoku

Slikovnica “Seks za početnike” srpskog izdavača uznemirila je sarajevske roditelje, kada su je ugledali među dječjim igračkama i pogledali njen tekstualni, ali i slikovni sadržaj. A u katalogu knjiga ovog izdavača u Srbiji navodi se da je knjiga namijenjena uzrastu od 10 i više godina.

Pod motom “bez dlake na jeziku”, uz slikovnice o “100 zabavnih igara”, princezicama, slagalicama i ostalim igračkama za djecu, prodaje se “bogato ilustrovana” knjižica u kojoj djeca mogu da “saznaju”, na primjer, šta je to analni seks i zašto se “stimulacijom ovog organa može doći do prijatnosti i kod muškaraca i kod žena”, i šta je sve neophodno za isti.

Takođe, nude se informacije o korisnosti samozadovoljavanja, o homoseksualnosti, o dužini “one stvari”, o “seksu putem telefona”, kao i “primjeri” ilustrovanih seksualnih odnosa s opisima konkretnih situacija, počevši od odnosa s ljetnje plaže, do “kidanja spavaćica” itd…

– Ovdje ćeš pronaći sve što želiš znati o seksu… Ovo nije priča o pčelama i cvijeću – navodi autorka.

Otkrićete, piše autorka, “zašto je seks zanimljiv i koristan”, uz ilustraciju međusobnog dodirivanja mlađih osoba.

Iako autorka navodi da o “seksualnom životu” govori kroz prizmu humora, činjenica da se ovakvo djelo čini dostupnim javnosti pod firmom “edukativne knjige za djecu”, u najmanju ruku čudi. Zato roditelji tvrde da su neprijatno iznenađeni ponudom ovakve publikacije, a posebno da je ista završila među igračkama i slikovnicama za djecu manjih uzrasta.

Foto: Telegraf.rs

Bez namjere, kao kažu, da se u eri interneta “pod tepih” gura i ovaj segment u vaspitanju djeteta, nameće se pitanje ko to radi i na kakav način djeca primaju navedene informacije.

Knjiga “Seks za početnike” objavljena je u više izdanja u Srbiji, ali i u drugim zemljama. Negativne reakcije izazivala je i u beogradskim školama, kao i pitanja roditelja “kakve mi to knjige preporučujemo djeci”, kako je objasnila jedna bibliotekarka.

(Avaz)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com