ĐOKOVIĆ: Da mi je neko u februaru rekao… - Volim Podgoricu

ĐOKOVIĆ: Da mi je neko u februaru rekao…

Srpski teniser Novak Đoković kazao je posle osvajanja US Opena da pre nekoliko meseci, kad je imao velikih problema sa povredom, nije očekivao ovako uspešnu sezonu.

Da ste mi u februaru, kad sam imao operaciju, rekli da ću osvojiti Vimbldon, Sinsinati i sada US Open, ne bih verovao. Iskreno, očekivao sam da ću se vratiti na visok nivo brzo, to je trajalo tri, četiri meseca. Tokom tok perioda, naučio sam mnogo o sebi. Naučio sam da budem strpljiv, što nikada nije bila moja jača strana“, izjavio je Novak na konferenciji za novinare posle finala u Njujorku.

Srbin ističe i da veliki uticaj na ovakav drugi deo sezone ima poraz na Rolan Garosu od Marka Čekinata.

Taj poraz me je mnogome naučio. Bio sam razočaran igrom tog dana, iako sam prethodno osećao da napredujem. Išao sam na planinarenje sa svojom suprugom. Posle tri sata smo stigli na vrh. Seli smo i gledali na svet iz drugačije perspektive, udisali novu inspraciju, motivaciju. Taj trenutak mi je posebno ostao u sećanju“.

Iza srpskog tenisera je mnogo problema u prethodnom periodu, ali on na to ne želi da se osvrće. Na pitanje koliko je teško vratiti se na nivo na kojem je nekada bio odgovara:

Razumem i poštujem istoriju. Prošlost nas može mnogo naučiti, ali istovremeno, želim svu pažnju da posvetim trenutnim stvarima. To zna moj tim, moja porodica. Ne želim da poredim ovu godinu sa prošlom i slično. Želim da budem tu, da treniram snažno i pametno, da budem uspešan“.

Pobedom nad Huanom Martinom del Potrom Novak je došao do treće titule na US Openu. Zanimljivo, svaku od njih je osvojio u istoj sezoni kad i Vimbldon.

Nadam se da će se to događati svake godine. Šalu na stranu, Vimbldon je bio moj dečački san. Kad sam ga prvi put osvojio, to je otvorilo mnoga vrata kad je reč o mojim mogućnostima. Osećao sam da ostali Slemovi čekaju na mene, nakon što osvojim Vimbldon. Osvajanje bilo kog slema ti daje mnogo samopouzdanja“.

Titulom na US Openu, Đoković se izjednačio sa Pitom Samprasom sa po 14 Slem trofeja na trećem mestu večne liste. Ispred su samo Rodžer Federer sa 20 i Rafael Nadal sa 17.

Pit je legenda i idol. Zbog njegove titule na Vimbldonu počeo sam da se bavim tenisom. Kad je reč o Rodžeru i Rafi, pre 10 godina bih rekao da nisam srećan što sam deo iste ere kao oni. Danas to jesam. Mečevi sa njima su me učinili ovakvim igračem. Činimo jedni druge boljima. Porazi koje sam doživljavao od njih na Slemovima su pomogli da napredujem do ovog nivoa i počnem da ih pobeđujem“.

Za kraj, Đoković je govorio i o neprijatnim dešavanjima iz ženskog finala US Opena.

Volim Serenu, žao mi je cele situacije. Ona je plakala, Naomi je plakala… Bilo je teško. Moje mišljenje je da sudija nije trebalo da dovede Serenu do krajnjih granica, pogotovu u finalu. Promenio je tok meča, a to nije bilo potrebno. Svi imamo jake emocije tokom borbe za titulu. Sve u svemu, bilo je nepotrebno. Osaka je zaslužila titulu“, zaključio je Đoković.

Srbin se osvajanjem US Opena popeo na treću poziciju ATP liste.

rs.n1info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com