DRAMA U FRANCUSKOJ: Automobilom uletio na aerodrom, vikao Alahu akbar (VIDEO) - Volim Podgoricu

DRAMA U FRANCUSKOJ: Automobilom uletio na aerodrom, vikao Alahu akbar (VIDEO)

Francuska policija uhapsila je muškarca koji je automobilom uletio na pistu aerodroma “Sent-Egziperi” u Lionu, javljaju francuski mediji.

Kako se navodi, muškarac je uzvikivao “Alahu akbar” (Bog je veliki) i tvrdio da je “božji izaslanik”, a vazdušni saobraćaj je zbog ovog incidenta bio privremeno obustavljen.

Muškarac (31), čiji identitet nije saopšten, probio je staklena vrata s lijeve strane glavnog ulaza na terminal 1 lionskog aerodroma, pri čemu je lakše povrijeđen jedan radnik, navodi “Figaro”, pozivajući se na policijske izvore i gradske vlasti.

On je prethodno u automobilu s luksemburškim tablicama ogromnom brzinom jurio u suprotnom smjeru više desetina kilometara auto-putevima A46 i A42, navode policijski izvori.

Uputio se najprije ka aerodromu “Bron”, pokušavajući, srećom bezuspješno, da obori više osoba.

Potom je stigao na aerodrom “Sent-Egziperi”, a kada je krenuo ka pistama, policajci su u njega ispalili hice, ali ga nijedan nije pogodio.

Na kraju je pripadnik obezbjeđenja uspio da osumnjičenog savlada uz pomoć pendreka, nakon čega je uhapšen.

Prema izvorima iz Ministarstva unutrašnjih poslova, za sada se osumnjičeni vodi kao neuravnotežena osoba, a predmet nije proslijeđen pariskom tužilaštvu za antiterorizam.

2 komentara

  1. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between superb usability and visual appearance. I must say you’ve done a fantastic job with this. Also, the blog loads super quick for me on Opera. Outstanding Blog!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com