Po Fejsbuku pljušte ponude za posao: Radi se od kuće, nema fiksnog radnog vremena, zarada je nepoznata, a šta se krije iza tih oglasa? - Volim Podgoricu

Po Fejsbuku pljušte ponude za posao: Radi se od kuće, nema fiksnog radnog vremena, zarada je nepoznata, a šta se krije iza tih oglasa?

Posao od kuće i bez fiksnog radnog vremena – ove reklame kolaju po internetu, a budući radnici sve informacije mogu dobiti tek kada kontaktiraju privatni profil koji je posao oglasio.

 

Na oglasu ne piše šta se radi, gdje je radno mjesto, ni koji su uslovi… O stručnoj spremi, iskustvu, radnoj biografiji ni reči. A zapravo se radi o internet prodaji preko društvenih mreža. Dakle, siva zona.

“Pozdrav, o kakvom se poslu radi, niste izneli nikakve uslove, platu, obaveze… Možete li da mi pošaljete detalje? Hvala”, poslali smo ova pitanja u privatnoj poruci dvijema ženama koje su reklamirale posao. I dobili smo istu ponudu.

Printskrin: Facebook

– Evo ukratko… U pitanju je posao internet marketinga u kompaniji u kojoj ja radim već duži period i za koju se trenutno traže novi ljudi za obavljanje posla putem interneta. Vi sami odlučujete o svemu, radite u vreme kada vam odgovara i koliko vam odgovara. Posao se sastoji iz izgradnje tima (učlanjivanje novih saradnika) i reklamiranja proizvoda sa sajta kompanije (preko 100.000 proizvoda u ponudi, vi birate šta i gde želite da reklamirate kopirate link proizvoda i kačite u grupe za prodaju)… od svega imate procenat i od svih saradnika iz tima… Registracija je besplatna, pomoć je oko svega obezbeđena, potrebni su vam internet i računar. Pitajte slobodno sve sto Vas zanima rado cu pojasniti… – navela je žena.

Međutim, glavno pitanje za svakoga kojtaži posao jeste – zarada.

Printskrin: Triple Clicks

– Zarada zavisi samo od vas i vašeg rada, nema uslova, nema ograničenja, sve ide na procenat.Učlanjujete saradnike nove kako biste formirali tim, što vise radnih saradnika u timu, to veća zarada jer ćete i od svih dalje njihovih saradnika indirektno takođe imati procenat od svega što rade. Proizvodi koje reklamiramo su sa sajta kompanije Triple clicks, preko 100.000 proizvoda u ponudi, vi birate šta, gde, kad, kako i koliko želite da reklamirate. Od garderobe, tehnike, igračaka, svašta ima u ponudi.

Znači, vaše je samo da reklamirate. Kopirate link proizvoda koji želite i kačite u grupe na Facebook npr. tipa kupujem prodajem, ili gde god želite nema uslova. Kad neko poruči kompanija vrši dalje isporuku, a vama ide procenat. 20 posto imate od svakog poručenog proizvoda i nakon prvih 20 dolara kompanija vam salje payonir karticu kući i dalje vam na nju sve uplaćuje – objašnjava promoterka.

Printskrin: Triple Clicks

Dakle, procenat, strani sajt, prijave… deluje komplikovano. Asortiman proizvoda na ovom sajtu i nije tako veliki. U svakoj kategoriji postoji od nula do nekoliko desetina proizvoda. Moguće je naći mobilne telefone za oko 100 dolara, premda su neki od njih potpuno nepoznata marka na našem tržištu. Tu je i oprema za bebe, hrana za kućne ljubimce, pa čak i poneko umetničko delo.

Izgleda da je ovo još samo jedan od načina da onaj ko se bavi trgovinom preko Fejsbuka upotpuni svoj asortiman proizvoda. Ali… ne zaboravite da je reč o trgovini na sivo.

Inače, svako može da se registruje na ovaj sajt. Ono što je posebno interesananto je što se osim prodaje nude i aukcije i – onlajn igrice.

U svakom slučaju, svako ostavljanje ličnih podataka i naručivanje transakcije na sopstvenu odgovornost.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com